Filmul La Gomera, propunerea României la Oscar, începe de mâine turul ţării, în cinematografe. Pelicula, care a făcut deja furori la Cannes, este prima producţie românească în care joacă actriţa Catrinel Menghia. Fostul model a vorbit într-un interviu pentru Observator despre emoţiile întoarcerii în România, dar şi despre proiectele de suflet.

Pentru Catrinel Menghia, rolul Gildei este o premieră în cariera ei de actriţă. E primul rol într-un film românesc şi o întoarcere acasă. 

Articolul continua dupa recomandari

Catrinel Marlon, actriţă: A fost diferit pentru că este primul meu proiect în România, iar la casting mi-a fost puţin ciudat să recit în limba română. Eu am început afară şi, după cum ştiţi, sunt 18 ani de când am părăsit România. Faptul că noi am fost la Cannes, a fost deja o super premieră şi un super premiu pentru munca depusă. Deja mă simt câstigătoare cu acest proiect

Catrinel Menghia speră ca noul film să fie doar începutul unor colaborări care să o aducă mai des acasă. În Italia, are deja o carieră de succes. În 2012, şi-a schimbat numele în Catrinel Marlon, în semn de apreciere pentru Marlon Brando.

Viaţa ei se împarte acum între modă, actorie şi familie. Este căsăstorită cu un producător italian de film, iar de şase luni este mamă. La Observator, ne-a dezvăluit şi un secret. 

Catrinel Marlon, actriţă: S-ar putea să ne revedem într-un serial american curând. Nu pot să vă spun cu ce literă începe, dar e un serial care se filmează în Europa 

La Gomera este prima producţie pe care Corneliu Porumboiu a filmat-o în afara României, în Spania şi Singapore. Din distribuţie mai fac parte Vlad Ivanov, Rodica Lazăr şi George Piştereanu. 

Filmul spune povestea unui poliţist de la Antidrog, care ajunge pe insula La Gomera din Spania, pentru a învăţa limbajul El Silbo. Un limbaj fluierat folosit şi de traficanții de droguri. 
Pe poliţistul român îl va ajuta să elibereze un traficant aflat în arest la Bucureşti care ştie şi unde sunt ascunşi banii unei reţele. 

La Gomera ar putea concura anul viitor la Oscar, la categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional".