Este scenariul lansat de Dragoş Dolănescu, parlamentar în Costa Rica. Aflată după gratii de o săptămână, Udrea primeşte aproape zilnic vizita iubitului său, care a vorbit în exclusivitate cu trimisul nostru special în San Jose. Între timp, în presa din Costa Rica apar noi dezvăluiri. Udrea şi Bica ar fi ajuns acolo cu ajutorul unei reţele care ar fi sprijinit şi traficanţi de droguri din Columbia.

Rețeaua care le-a ajutat pe românce, suspectată că a facilitat cetățenia pentru traficanții de droguri columbieni - este titlul investigaţiei despre Elena Udrea şi Alina Bica. Publicaţia Diario Extra dezvăluie că, în trecut, şi alţi cinci foşti oficiali români sau afacerişti acuzaţi de corupţie ar fi ajuns în San Jose prin intermediul aceleiaşi reţele.

Articolul continua dupa recomandari

Elena Udrea, aflată de aproape o săptămână după gratii, riscă să fie trimisă înapoi în România. Cu tot cu fiica ei, susţine deputatul Dragoş Dolănescu.

Dragoş Dolănescu, parlamentar costarican: Foarte probabil o sa fie extradata si ea. O sa dureze mai mult procedura. Dar eu cred, pana la urma, ca tot o sa fie extradata!

Dacă până acum Udrea se baza pe cetăţenia costaricană a fiicei sale şi pe faptul că autorităţile din San Jose nu despart mama de copil, Dolănescu răstoarnă această variantă.

Dragoş Dolănescu, parlamentar costarican: Pur si simplu extradeaza mama si fiica. Nu le desparte. Asta e problema, sa nu fie despartie. Sa vedem cum o sa interpreteze judecatorul.

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea: Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce momente trece acum. Adică a rezistat mult la tot ce i s-a întâmplat, dar acum, pentru că este vorba de fetiţă, suferă.

Contestaţia Elenei Udrea la arestul decis joi de judecătorii din San Jose va fi discutată zilele următoare.