Anca Verma este cea mai bogată româncă, averea ei depăşind-o cu mult pe cea a lui Ion Ţiriac. Fostă Miss România, tânăra are o avere de 3 miliarde de euro.

Anca Verma, fostă Neacşu, lucra ca recepţioneră la un hotel atunci când l-a cunoscut pe omul de afaceri indian Abhishek Verma. În vârstă de 30 de ani, gălăţeanca s-a căsătorit cu afaceristul indian în anul 2006 şi au împreună un copil.

Articolul continua dupa recomandari

Revista Forbes a estimat averea Ancăi Verma la aproximativ trei miliarde de euro, bani obţinuţi în urma căsătoriei.

Ca răsplată pentru că blondina a acceptat să-i fie soție, miliardarul indian a trecut multe afaceri pe numele soției, care a defenit un afacerist important în domeniul armamentului. În 2011, omul de afaceri indian trece pe numele Ancăi pachetul majoritar la Sig Sauer India, una dintre cele mai importante corporatii internaționale de vânzare de arme. Mișcarea a venit și pentru a proteja afacerea de problemele cu legea pe care le avea indianul.

Mișcarea nu l-a ajutat prea mult pe Abhishek Verma, care a ajuns după gratii, acolo unde a fost trimisă și Anca. Cei doi soți au fost închiși pentru corupție și spălare de bani, după o anchetă în care au fost implicate și serviciile secrete indiene. Abhishek Verma a fost acuzat pentru că a mituit mai multi miniștri și parlamentari, pentru a obține în schimb contracte preferentiale. Anchetatorii au mai descoperit că acesta își ținea banii în offshore-uri din Lichtenstein, evitand astfel să plăteasca taxe statului indian, scrie libertatea.ro.

În anul 2015, Anca Verma a fost eliberată din închisoare, iar în prezent trăieşte la New Delhi acolo unde administrează în continuare afacerile familiei.