Ian "Lemmy" Kilmister, solistul trupei de heavymetal "Motorhead" a murit la vârsta de 70 de ani, după ce a fost diagnosticat cu un cancer agresiv, a anunțat trupa pe pagina sa de Facebook

Legendarul rocker, cântăreț și basist al trupei, unul dintre marii supraviețuitorii ai rock'n roll-ului a fost diagnosticat cu cancer sâmbătă, precizează agenția France Presse. El atribuia deosebita sa longevitate printre artiști prin faptul că nu a consumat heroină.

"El a aflat la 26 decembrie că suferă de aceasta boală, rămânând acasă cu jocul său video preferat în compania familiei sale",
a relatat grupul pe pagina de socializare.

Lemmy a fost celebru pentru darea la maximum întotdeauna a amplificatoarelor, pentru poziționarea microfonului deasupra capului, astfel încât trebuia să cânte privind în sus și pentru cântecele sale zgomotoase cum este clasica piesă a formației 'Motorhead' intitulată "Ace of Spades", amintește agenția Reuters.

Înainte de a intra în grupul 'Motorhead' la mijlocul anilor 1970, el a cântat în formația 'Hawkwind'

Lemmy a trăit la Los Angeles și a fost o persoană controversată din cauza colecției sale de obiecte din epoca nazistă, notează agenția DPA.

Moartea sa survine la o lună după cea a lui Phil "Philthy Animal" Taylor, fostul baterist al trupei, la vărsta de 61 de ani.

Recomandari