Fie că mergem într-un restaurant luxos, într-un club cu prietenii sau într-o cabană la munte, ţinuta de Revelion este cu siguranţă o preocupare. Vrem să arătăm bine şi mai ales să ne simţim bine în ea. Iar designerii şi stiliştii ne vin în ajutor: rochii de mătase sau catifea pentru doamne şi sacouri în culori tari pentru domni. Limitele sunt doar. imaginaţia şi bugetul fiecăruia.

ADINA BUZATU, designer: În primul şi în primul rînd ținutele se aleg în funcţie de aspectul fizic. Să nu uităm asta! Ne dezbracam frumos in oglindă, ne uitam ce ne place ce nu ne place. Avem burtica avem fundul mare, avem aşa, aia ascundem. Şi ce ne place punem frumos în evidenţă. Asta e regula de aur!

Articolul continua dupa recomandari

Iar cine o respectă nu poate da greş cu ţinuta de Revelion. Pe de altă parte, alegerea trebuie făcută şi în funcţie de locul în care este organizată petrecerea.

ADINA BUZATU, designer: Daca mergem la un restaurant elegant, vom avea o tinuta pe masura. Barbatii smoking camasa eleganta, papion. La doamne, in acesta situatie, rochie lunga, poate fi si scurtă dar foarte eleganta, decoltata la spate in fata cum vreti voi, dar atenţie! sa va puna in evidenta!

Vestea bună e că. mai aveţi timp să ascultaţi sfaturile designerilor. Multe magazine rămân deschise până în ultima zi din an aşa că cine nu şi-a ales ţinuta încă o poate face.

Pentru o ţinută fluidă designerii recomandă stofele fine, mătasea naturală şi catifeaua. Iar strălucirea va fi dată de accesorii: paiete sau pietre semipreţioase.

Un papion sau o cravată le garantează domnilor o apariţie spectaculoasă. Dar există variante elegante şi pentru cei care preferă un stil mai lejer.

ADINA BUZATU, designer: Pentru cei care urasc accesoriile de pus la gat, vom pune doar o batista din matase naturala, cusuta manual si lasam primul nasture deschis. Asta e un artificiu potrivit persoanelor boeme usor casual care nu suporta deloc sa fie stransi de gat.

Pentru petrecerile organizate între prieteni, sau într-o cabană la munte, regulile sunt mai relaxate. Dar. nici acolo nu trebuie să lipsească elementele festive.

CLARA ROTESCU, designer: Dacă mergeti la munte in cabana in bocanci e mai greu de purtat paiete si atunci va recomand un hanorac de paiete, ceva mai fancy!

Şi. un ultim sfat. Alegeţi culorile care vi se potrivesc. Căci cea mai importantă regulă nu este ca ţinuta să fie la modă ci pur şi simplu să vă facă să vă simţiţi speciali în noaptea dintre ani.