Programul zilnic agitat şi lipsa timpului liber sunt doar doi dintre factorii responsabili cu momentul... crizei de inspiraţie vestimentară, pe care, cu siguranţă l-am resimţit cu toţii, la un moment dat. Stilistii insistă pentru ţinutele de inspiraţie... masculină. 

Pe timpul zilei, cămaşa poate fi înlocuită cu malete sau tricouri. Accesoriile strălucitoare sunt potrivite doar pentru evenimentele de seară. Asortat cu o pereche de adidaşi şi rucsac, costumul poate deveni o ţinută sport.

Articolul continua dupa recomandari

În 2020, sunt în tendinţe pantalonii evazaţi din materiale fine. Pentru un look impecabil, mânecile sacoului nu trebuie să fie foarte largi.

Aceleaşi piese vestimentare dar... două ţinute complet diferite. Da, este posibil, cu un amendament. Să schimbăm accesoriile. Pentru asta, din cutia cu bijuterii, nu trebuie să lipsească cerceii supradimensionaţi metalici sau strălucitori, cu forme geometrice şi nici brăţările, inelele şi lanţurile lungi.  

Adina Buzatu, creator de stil: Poţi purta cămaşă ziua, dar seara poţi purta un top sau sacoul închis pe pielea goală, poate un sutien sau o bustieră interesantă. Şi porţi la gât o bijuterie sau o piatra. Diferenţa ar face-o ţesătura, ea să fie una de bună calitate. Dacă vorbeşti de unul fără imprimeu, o culoare care să îţi flateze cromatica, el întotdeauna merge şi ziua şi seara în funcţie de asortare. Vei purta bijuterii mai multe sau mai vizibile, mai elegante dacă îl porţi seara.

Ştim că ţinuta de seară trebuie să fie strălucitoare... la figurat. Iar acum, şi la propriu. Sacourile cu ţesături lucioase, cele cu aplicaţii-pietre, paiete, perle, sau cele cu nasturi sclipitori sunt doar câteva dintre recomandări. Atenţie, însă. Accesoriile trebuie alese cu grijă, astfel încât să echilibreze ţinuta

Adina Buzatu, creator de stil: Dacă e vorba de o ţesătură simplă, o stofă de lână, chiar ia cu fineţe bună, acea textură poate fi purtară şi ziua. Un alt lucru important, să nu fie largă mâneca sacoului. Cel mai cool arată sacourile cu mâneci suflecate, sunt sexy, sunt relaxată. 

Dar cel mai important criteriu în funcţie de care trebuie să alegeţi un costum este altul. Silueta. Corect asociate, sacoul şi pantalonii pot crea efectul optic al unui trup fără cusur.

Lucy Faur, stilist vestimentar: Este esenţial să ne cunoaştem proporţiile, să ştim ce ne scurtează, ce ne avantajează, ce ne oferă un plus de înălţime sau de greutate 

Adina Buzatu, creator de stil: Poartă pantaloni, dar ce fel de pantaloni? Cei slim jos şi cu un pic de spaţiu aici, în momentul în care ai puţin mai mult volum în zona coapselor, iar dacă esti foarte suplă şi au o confotmaţie andorgină, vei purta pantalonii drepţi.

Şi încă un sfat: mărimea sacoului, cât şi cea a panatalonilor trebuie alese corect.

Lucy Faur, stilist vestimentar: Un pantalonc conic, un pantalon poate cu dunga pe faţă, dar nu cusută, ci obţinută prin călcat, este un pantalon clasic şi se poate purta şi în contexte formale, la birou sau la întâlniri, cât şi la evenimente, în contexte informale, cu un pantofi stiletto, cu sandale. Se poartă foarte tare anul acesta pantalonul evazat din diverse materiale fluide, lejere, de genul acelora care cad pe picior şi combinat cu încălţăminte sport, cu bocanci. Şi astfel avem o ţnută foarte chic, cu elemnete actuale, cu tente masculine.

În timpul zilei, cămaşa albă poate fi înlocuită cu succes cu malete din materiale fine sau tricouri. Stiliştii mai spun că regula potrivit căreia manşeta cămăşii trebuie să iasă de sub mâneca sacoului, nu este obligatorie şi în cazul doamnelor.