Alegerea ţinutei pentru petrecerea de Revelion este, pentru multe dintre doamne, unul dintre cele mai provocatoare momente din an. Acestea își doresc să fie deosebite cu această ocazie. Pentru bărbaţii lucrurile sunt relativ simple. Partenerele lor, însă, au nevoie de multă răbdare până ajung la soluţia care să le mulţumească.

Aşa că, spre binele tuturor, venim cu sfaturi din timp. Culori îndrăzneţe, accesorii strălucitoare, machiaj natural şi o rochie care să îşi pună în valoare atuurile fizice, dar şi personalitatea. Sunt câteva recomandări pe care ni le fac stiliştii, cu care nu putem da greş.

Articolul continua dupa recomandari

Prima şi poate cea mai importantă etapă a transformării: machiajul. În noaptea dintre ani se poartă, fireşte strălucirea. Iar tenul trebuie să arate natural şi luminos. Specialiştii au câteva recomandări extrem de utile pentru realizarea machiajului acasă.

Dana Petrina, make-up artist: Cel mai important este să ne alegem o nuanta a fondului de ten potrivită, este foarte important să ne imbujorăm, să ne accentuăm genele, să ne conturăm bine sprâncenele, în general este bine să faci doar atât cât ştii. În primul rând, trebuie să avem o faţă perfectă, lejeră, fresh, putem să aplicăm puţin mascara, puţin blush, să ne acoperim cearcănele.

Şi coafura trebuie aleasă în funcţie de machiaj. Sau invers. Cert este că cele două trebuie să fie în armonie.

Valentin Alexandroae, hair stylist: Ca tendinţe, am renunţaţ la bucle. Mai toţii creatorii de mod au împins în faţă accesoriile pentru păr, orice accesoriu care să te scoată în evidenţă este binevenit, accesoriile pe bleu, pe albastru marin, pe turcoaz. Mici accesorii, precum paiete, glitter sau strasuri pot fi integrate chiar şi în machiaj.

Dana Petrina, make-up artist: Cel mai potrivit ar fi să purtăm roşu pentru buze, burgundi, carmin şi pentru umbrele pe care le folosim pentru machuajul ochilor, auriu, culori metalice.

Există soluţii şi pentru doamnele care nu apelează la ajutorul specialiştilor.

Valentin Alexandroae, hair stylist: Pentru persoanele cu părul creţ, să îşi prindă repede părul cu câteva agrafe după ce l-au uscat cu difzorul, un spray de luciu şi să îl prindă cu câteva agrafe la spate. Pentru persoanele cu părul drept o coadă, pony tail foarte strâns şi cu un cordon lucios să atârne, e tot un accesoriu, foarte bine se pot pune şi flori. Pentru femeile tunse scurt, un wet look le-ar scoate din anonimat la blonde, un pixie cu putin gel sau fixativ.

Evident că transformarea nu poate fi completă în lipsa unei ţinute de revista. Iar cand o alegem, ţinem cont de locaţia petrecerii.

Lucy Faur, stilist vestimentar: Întotdeauan vom avea paiete, texturi bogate, sofisticate, aplicaţii strălucitoare, ce este nou este interpretarea paietelor, fie în costume masculine. Rochii accesorizate cu paiete cameleonice sau în nuanţe neon, rochiile furou. Purtăm auriu şi argintiu, negru, roşu.

Dar şi sacourile de inspiraţie masculină, din catifea sau paiete. Iar dacă petrecerea are loc acasa, rochiile închise la culoare, din catifea, sau cămaşa albă cu sacou şi pantaloni sunt variante bune.