Se spune că, atunci când iubim, nu avem nevoie de o ocazie specială pentru a-i arăta partenerului sau partenerei toată dragostea. Dar asta nu înseamnă că nu vrem să ne simţim speciale de Valentine's Day, care rămâne o zi aşteptată de îndrăgostiţii din toată lumea. Acea zi în care plouă cu ursuleţi de pluş, inimioare, bomboane de ciocolată. O cină romantică nu sună deloc rău. Mai ales că nu prea ne facem timp în general pentru aşa ceva. Dar mai avem câteva sugestii.

Cina în doi este mereu o idee excelentă. Şi pentru prima întâlnire, şi pentru a doua, şi pentru o cerere în căsătorie, şi, evident, şi pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

Articolul continua dupa recomandari

Matei Ionescu, proprietar restaurant - Încercăm să facem în această seară un meniu, astfel încât clienţii să poată să parcurgă cina în toate etapele. Printr-un starter, un aperitiv, după care să aibă felul principal şi să încheie cu un desert. Şi desertul încercăm să îl facem cât se poate de festiv. Şi să fie cu adevărat memorabil, nu neapărat un tipar.

Dar cum, de Ziua Îndrăgostiţilor, dulcegăriile sunt la ele acasă, desertul este în centrul atenţiei. Poate fi, spre exemplu, un cheesecake delicios, ornat cu petal de trandafir, cu aspect special gândit pentru masa de 14 Februarie.

Şi sunt câteva lucruri de care proprietarii de restaurante ţin cont. În primul rând, se ştie, oamenii mănâncă întâi cu ochii, de aceea 80% din comunicare se face vizual. În plus, e clar că îndrăgostiţii nu vor pleca acasă fără o poză pentru Instagram. Aşa că un panou tematic e aproape obligatoriu de Ziua Îndrăgostiţilor.

Andreea Matei, specialist marketing - O recomandare specială pe care o avem pentru seara aceasta este pieptul de raţă. Este extraordinar de bun. Cu puree de cartofi dulci şi sos de trufe şi foie gras. E o recomandare care merge foarte bine cu un vin rose. Şi, ca desert, avem un preparat special. Se numeşte nor deasupra unui cuib de ciocolată, pentru că are la bază mai multe texturi de ciocolată şi din vată de zahăr, avem un nor plutitor care te face să fii aşa, cu capul în nori. Şi pe lângă această vedere spectaculoasă, de Valentine's Day, am pregătit şi un spectacol de pian, cu muzică LIVE, care îi va încânta pe toţi cei care aleg să îşi petreacă seara la noi.

Alexandra Vatră, specialist marketing - Mai presus de decorul exotic, cuplurile pot avea parte aici de la cine romantice, am pregtit pachete speciale de Valentine's Day, avem masaj de cuplu, saune cu tematici speciale, cu uleiuri esenţiale, pietre fierbinţi, pietre reci. Am pregătit şi o foarte mare surpriză: începând de pe 14 până duminică inclusiv, vom avea amenajat un photo corner. Mai exact, este un PC sub apă, în care cuplurile îşi pot imortaliza dragostea sub apă.

Pe scurt, puteţi alege orice, dar grăbiţi-vă. În definitiv mai sunt doar câteva ore. Şi, cel puţin deocamdată, 14 februarie nu este zi liberă, deşi asta şi-ar dori 3 din 10 români, potrivit unui studiu recent.