Ultima ediție de preselecții din sezonul şapte a clasat „Chefi la cuțite” ca lider de piață la nivelul tuturor categoriilor de public.

În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 20:00-23.49, show-ul a condus detașat topul audiențelor, iar minutul de maximă audiență de la 21:20 a strâns în fața ecranelor, la nivel național, aproape 2.200.000 de telespectatori.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, cei mai iubiți chefi au fost prima alegere a românilor, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 7.9 puncte de rating și 23.7% cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro Tv cu 6.4 puncte de rating și 19.4 % cota de piață. La orașe, emisiunea de la Antena 1 a condus cu 7.6 puncte de rating și 18.3 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 5.5 puncte de rating și 13.2 procente din cota de piață. Şi la nivelul întregii populații a țării Chefi la cuțite a fost lider cu o medie de 7.4 puncte de rating și 17.8 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6.4 puncte de rating și 15.6% cota de piață.

Ediția Chefi la cuțite difuzată luni seară pe Antena 1 a fost una plină de surprize, iar telespectatorii au avut parte de un spectacol culinar complet. Jurații au împărțit ultimele cuțite în audițiile pe nevăzute din sezonul şapte şi au revăzut prieteni dragi precum Pici (tour managerul lui Ruby), dar şi Marlena Botezatu şi coana Mitza, ajutoarele de nădejde ale lui Nea Mărin. Cum până acum două cuţite de aur fuseseră oferite, seara nu se putea încheia fără ca chef Scărlătescu să nu îşi aleagă şi el preferatul. „Primul concurent din echipa mea este Alexandru Comerzan!”, a hotărât acesta, spre marea bucurie a concurentului. „Mă simt extraordinar, fantastic! Pentru mine bucătăria e tot! Am ales să fac asta pe viaţă şi acest cuţit de aur este o răsplată pentru mine!”, a declarat Alexandru. Totodată chef Scărlătescu a mai precizat: „Am ales să dau cuţitul de aur unui profesionist, unui om care înţelege foarte bine ce înseamnă bucătăria!”.

Surprizele însă nu s-au oprit, iar dezvăluirea Ginei i-a lăsat fără cuvinte pe cei trei chefi. „Pentru că mie îmi place să le pun şi lor emoţiile la încercare, am o surpriză şi pentru chefi. În acest sezon, cele trei echipe vor avea câte 7 concurenţi fiecare!”, le-a spus ea. „Una dintre cele mai frumoase şi incredibile veşti! Ne mărim familia!”, a exclamat chef Scărlătescu, în vreme ce chef Dumitrescu a completat şi el: „Îmi place foarte mult ideea, poţi să îţi iei şi un Jolly Joker. Te pui cumva în siguranţă!”.

Seara a continuat cu prima probă din etapa crucială de Bootcamp, acolo unde cei 130 de bucătari calificați s-au întrecut la bancul de lucru într-o probă ce le-a dat mari bătăi de cap. În aparență simplă, tema a ridicat multe semne de întrebare în rândul concurenților. „Vrem nişte farfurii cu orice aţi vrea voi şi vă trece prin cap să puneţi în ele! Aveţi 45 de minute la dispoziţie!”, au fost cuvintele care i-au bulversat de-a dreptul pe concurenţi.

De la salată caesar, la rețete sofisticate cu semințe și fructe uscate și până la o simplă salată de fructe, bucătarii au încercat să le demonstreze chefilor încă o dată că merită votul lor de încredere. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au jurizat zeci de preparate, iar gustul și creativitatea au fost două din elementele vitale ce au contribuit la decizia lor.

La finalul edției de luni, jumătate dintre cei calificați în Bootcamp și-au luat rămas bun de la această experiență culinară, astfel încât doar 60 de bucătari vor continua lupta diseară, de la 20:00, pe Antena 1, în două probe consecutive, în care vor avea de demonstrat că merită cu desăvâșire o tunică colorată din partea chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu sau Cătălin Scărlătescu.