White tie, black tie, cocktail, festive, semi-formal - toți acești termeni par a defini obiectivele unor misiuni dificile, în care ai nevoie de o garderobă bine pusă la punct! În fond, ei desemnează cinci dintre cele mai întâlnite tipuri de dress code-uri, ale căror secrete sunt cunoscute de către pasionatele de modă.

Astăzi ne concentrăm atenția asupra dress code-ului cocktail și aflăm care sunt cele mai potrivite piese vestimentare, cum accesorizăm ținuta pentru astfel de evenimente dar și ce pantofi alegem pentru o apariție de senzație!

Articolul continua dupa recomandari

Cum ne îmbrăcăm pentru a nu da greș la evenimentele cocktail?

Pentru petrecerile de tip cocktail se pretează, în general, ținutele standard de seară. Pentru femei, îmbrăcămintea specifică acestor tipuri de evenimente poate fi reprezentată de o rochie lungă până la genunchi, dar foarte potrivite sunt și modelele cele care se termină puțin peste linia genunchilor. O altă trăsătură distinctă a ținutelor de cocktail este că - deși principiile sale sunt inspirate de băutura a cărui denumire o poartă - ele pot avea un design mai sofisticat. Așadar, ai opțiunea fie de a opta pentru culori și piese vestimentare glam-elegante, dar nu vei da greș nici dacă vei purta o rochie cu imprimeuri interesante, cu ornamente, tăieturi sau accesorii unice. Vezi mai multe piese ideale pe care le poți purta la evenimentele cocktail în colecția de rochii de seară Atmosphere de pe inpuff.ro.

Vezi 2 imagini în Galerie

Care sunt pantofii ideali pentru a fi ”la înălțime” la petrecerile cocktail?

În cadrul evenimentelor de tip cocktail, pantofii cu toc sunt un must-have. Pentru a adăuga un ton sofisticat outfitului, mizează pe încălțăminte în nuanțe neutre, cum ar fi bejul. Nici cu o pereche de pantofi cu toc negri nu o vei da în bară, deci alege ceea ce crezi că ți se potrivește cel mai bine. Ideal este să lași rochia să fie piesa-vedetă a ținutei. Așadar, alege sandale cu toc înalt sau pantofi stiletto și alege sau nu să porți un dres, ținând cont de tipul de încălțăminte dar și de sezon.

Cum accesorizăm un outfit de cocktail?

Accesoriile completează, ca de fiecare dată și ținuta de cocktail. Spuneam ceva mai devreme că rochia ar trebui să rămână elementul central al ținutei, prin urmare nu ar fi indicat să exagerăm cu accesoriile. Un sfat pe care ai putea să îl urmezi pentru o ținută reușită este să ții cont de coafura pe care o vei purta la petrecerea cocktail, în funcție de care să alegi și accesoriile. Dacă porți părul strâns, optează pentru o pereche de cercei eleganți și prețioși, dar care să nu estompeze strălucirea rochiei; alege o brățară dacă rochia ta este fără mâneci și accesorizează-ți rochia cu un colier dacă vrei să îți evidențiezi bustul.

Când pe invitația ta este menționat ”Dress code: cocktail”, o rochie este alegerea câștigătoare. Chiar dacă ai putea opta și pentru ținute din două sau mai multe piese distincte, nimic nu poate concura cu o rochie aleasă, care îți vine ca turnată. Alegând accesoriile potrivite și o pereche de pantofi cu toc înalt, vei obține o ținută ca la carte!