Facebook anunţă noi schimbări. Compania ar vrea ca la final de an, fiecare influencer să plătească taxe către stat din banii pe care îi face din postări. Vestea bună este că Facebook va lansa, la sfârşitul lui 2019, şi în România un sistem adbreaks, prin care utilizatorii vor primi venituri în funcţie de vizualizări.

Concret, ar trebui să aibă un filmulet de minim 3 minute, să aibă minimum 10 mii de followeri, iar materialul postat să facă minimum 30 de mii de vizualizări în 60 de zile. Toate bune până aici, dar oare cum văd ale noastre vedete iniţiativa? 

Articolul continua dupa recomandari

Cu toţii ştim că pentru vedete reţelele de socializare nu mai au niciun secret. Asa că nu-i de mirare că Adelina Pestriţu are, nu unul, ci cinci conturi de instagram. Plus unul de Facebook. Şi un canal de Youtube. Toate, separat şi împreună, îi aduc venituri consistente, având în vedere câţi followeri are. Ca sa va faceti o idee: numai pe instagram este urmărită de peste un milion de oameni.

Adelina Pestriţu: Da, la noi în familie inclusiv cățelul muncește aduce bani în casa, își plătește singur traiul, bobitele și sedintele la coafor. Evident pentru mine a devenit sursa principala de venit pe lângă blogul pe care îl am și el aduce bani. Pe lângă contractele de imagine pe care o parte le fac în online, o parte outdoor

Reporter: Cat a adunat cel mai mult o poza de.a ta ca şi like-uri

Adelina Pestriţu: Cred ca 126 de mii de like uri. Când am născut și când eram cu toții împreuna în spital.

Acum că ne-a lămurit cum stau lucrurile cu reţelele de socializare, să vedem ce părere are Adelina despre următoarele mişcări ale al Facebook.

Reporter: Sa începem cu cel mai puțin bun și anume ca Facebook își dorește ca toți cei care câștiga bani prin intermediul facebook la sf anului sa achite niște taxe către stat

Adelina Pestriţu: Bai mi se pare normal, sincer. Nu mi se pare normal dpdpv al unui om care plătește f multe impozite stânga dreapta peste tot, dar gândindu-mă ca au o afacere, instagram e o platforma care aduce bani, fie ca incasez eu ca utilizator sau ca dezvoltator. E normal ca noi prin intermediul lor desfasuram contracte de imagine. Nu sunt supărată deloc. Mai mai mult eu în toate campaniile pe care le am îmi asum și adaug în partea de sus partnership cu brandul respectiv, mi se pare firesc. Mi se pare normal să fie câștiguri de ambele părți

Reporter: Şi vestea bună: Facebook lansează un nou program în care toți cei care pun pe fb insta un filmulez de 3 min și acele pers au peste 10 mii foll și în 60 de zile fac peste 30 de mii vizualizari sa primeasca un bug

Adelina Pestriţu: Mi se pare foarte tare. Eu am cont și pe youtube. Am cont peste tot dacă stau să mă gândesc. Am foarte multe aplicate intel. Mi se pare super inteligenta mișcarea pt ca te va stimula să faci și mai multe filmari care au o latura personala pt ca acelea se duc foarte bine sa ai content cât mai bun și original. Dacă ei îți iau cu o mana îți dau cu alta.

La fel de vizibil pe social media este şi Dorian Popa. Are 1,3 milioane de urmăritori pe Instagrm şi cam toţi atâţia pe youtube. Aşa că am mers să stăm de vorbă şi cu el. Şi unde l-am putea găsi? La sală, normal!

Dorian: Absolut tot ce încasez eu, încasez prin firma mea, plătitoare de TVA, că am depăşit plafonul. Până şi banii de pe youtube trec prin firmă!

Reporter: Deci eşti corect, taxe plătite la stat cum fac cei de afară da?

Dorian: Băi, băiatule, păi cum crezi că aş putea să dorm ca un bebeluş. Vine TVA-ul de plată şi contabila mă fraiereşte, dacă nu plătim în 15 zile, e nasol, băi în ziua 12 tremur dacă nu am ăia 2-300 de milioane, mai bine cu frica în oase!

Reporter: Tot facebook, ca să vezi, o să vă dea posiblitatea începând de la sfârştiu acestui an să câştigaţi bani şi din vizualizări!

Dorian: Da, IGTV, nu ştiu dacă o să mă împart, sunt atât de dedicat şi îmi place atât de mult Youtube ul. Nu cred că mă voi duce în direcţia aia, poate acolo doar să postez filmuleţe de promovare a clipurilor de pe Youtube, să facem o link-uială între fb şi instagram, şi atunci oamenii să ajungă de pe insta pe Yt, dar nu mă mut pe insta cu videourile.

Concluzia? Schimările anunţate sunt pe placul vedetelor. Şi al bugetelor lor.