Reprezentanta Israelului Netta Barzilai a câştigat asaeră trofeul Eurovision 2018, după ce i-a făcut praf în finala de la Lisabona pe ceilalţi 25 de competitori. 

Melodia câştigătoare, "Toy", a primit un total 529 de puncte, diferenţa faţă de următoarea clasată fiind de aproape 100 de puncte. Locurile doi şi trei au fost ocupate de Cipru şi Austria, cu 436 de puncte, şi, respectiv, 342 de puncte.

Articolul continua dupa recomandari

AFP scrie că versurile melodiei "Toy" au fost inspirate de fenomenul #MeToo, mişcarea globală a femeilor împotriva hărţuirii sexuale.

Vezi 9 imagini în Galerie

Drept urmare, cu un kimono multicolor, versuri precum "Nu sunt jucăria ta, prostule", dar şi sunete şi dans de găină, tânăra de 25 de ani a reuşit să impresioneze juriile de specialitate din cele 43 de ţări, dar şi telespectatorii, al căror vot a reprezentat 50% din punctajul final.

"Sunt atât de fericită! Vă mulţumesc foarte mult pentru că sprijiniţi diversitatea", a declarat Netta Barzilai imediat după câştigarea trofeului. 

Trofeu pe care l-a primit de la portughezul Salvador Sobral, câştigătorul din 2017 al concursului.

Vezi 9 imagini în Galerie

Câştigător care, într-un interviu acordat în cotidianul Publico, declara depre piesa Nettei că este "oribilă".

Întrebată, în timpul conferinţei de presă de după concurs, ce a simţit când a primit trofeul de Sobral, Netta Barzilai a spus că a simţit "respectul" portughezului, căruia şi ea, la rândul ei, i-a trimis doar gânduri de "dragoste".

Vezi 9 imagini în Galerie

Coincidenţă sau nu, imediat după ce a primit trofeul de la câștigătorul Eurovision 2017, Netta a reușit să-l facă ţăndări. A dat-o de gol chiar unul dintre organizatorii concursului, care, în timpul conferinţei de presă, i-a adus trofeul înlocuitor.

Vezi 9 imagini în Galerie

"Bună! Am auzit că s-a spart trofeul! Aşa că am adus altul".

"Da, s-a spart!"

"Uite-l aici! Pot să te îmbrăţişez?".

Urmăriţi mai jos, integral, conferinţa de presă organizată după finalul concusului Eurovision 2018: