Tema aleasă pentru anul acesta este povestea fantastică "Alice în Ţara Minunilor". Pentru a da viaţă proiectului său, fotograful a folosit 18 personalităţi de culoare, printre care modele, actori, muzicieni şi activişti.

O lume suprarealistă, cu decoruri extravagante, simboluri romantice şi mult umor negru. Este povestea spusă în imagini de fotograful Tim Walker. Ţinutele personajelor din noul calendar Pirelli sunt inspirate din ilustraţiile originale din cartea "Alice în Ţara Minunilor". Iar mesajul-cheie este "diversitatea".

Articolul continua dupa recomandari

Marco Tronchetti, director executiv Pirelli: "Fotograful e cheia calendarului. Calendarul nostru le dă fotografilor libertate de exprimare a talentului şi de aceea cred că, la final, calendarul are atât de mult succes. Datorită fotografului."

Fotografiile au fost realizate într-un studio din Londra, iar cele 18 modele alese sunt exclusiv de culoare. În interpretarea contemporană a poveştii, Whoopi Goldberg devine Ducesa, Lupita Nyong'o e un hârciog, iar Djimon Hounsou e un rege impunător. 

Australianca de origine sudaneză Duckie Thot, una dintre noile stele ale modelingului mondial, a intrat în rolul lui Alice. 

Iar modelul Naomi Campbell a colaborat pentru a patra oară în carieră cu Pirelli. 

Naomi Campbell: "Nici nu ştiam ce fac, nu ştiam cine sunt, nu ştiam ce e Pirelli şi ceea ce reprezintă. Lucrez cu ei acum, pentru a patra oară, cu o companie mare pe care o respect."

Alături de ea a fost P. Diddy, cunoscut acum sub numele de Brother Love. 

Rapperul are, de altfel, tatuate pe mâini citate din "Alice în Ţara Minunilor".