Blândeţe, supunere şi multă dragoste. Acestea sunt secretele prin care caii unui braşovean au ajuns printre cele mai râvnite personaje de la Hollywood. Frumoasele exemplare din rasa Huţul apar în filme alături de actori de talie mondială, de la Nicole Kidman şi Jude Law, până la Kevin Costner. Chiar luna aceasta, în inima Carpaţilor, au loc filmări pentru a cincea parte a seriei Inimă de Dragon, în care caii din România au rol important.

De mici sunt obişnuiţi cu lumina reflectoarelor. De la scenele memorabile din filmele româneşti, până la plimbările cu Nicole Kidman şi Jude Law, din "Cold Mountain", caii lui Constantin Ducar sunt nelipsiţi de pe platourile din Cheile Râşnoavei.

Articolul continua dupa recomandari

GRIGORE ILIE, ÎNGRIJITOR: Sunt cai ingrijiti cu multă rabdare, calul devine agresiv atunci când e agresat și el, ii inapoiaya omului ce i-a dat lui, dar e un animal nobil şi trebuie lucrat cu el cu bândeţe

CONSTANTIN DUCAR, proprietarul unei herghelii: Este o limbă a sufletului. Dacă nu se produce legătura între cal şi om, nu se întâmplă nimic. Eu, personal, îi pot conduce de la distanţă, să ies din cadru.

Aşa a procedat şi în serialul american The Hatfields and McCoys, cu celebrul actor Kevin Costner în rol principal, filmat tot lângă Braşov.

Caii lui Constantin Ducar sunt acum într-o pauză de la filmările pentru pelicula Dragonheart 5. Ocazie numai bună să-i luăm la o plimbare, pe drumul din Cold Mountain.

CONSTANTIN DUCAR, proprietarul unei herghelii: Dacă te trezeşti în fiecare dimineaţă şi îi dai mâncare şi îi dai apă şi îl mângâi şi stai lângă el, el te înţelege şi te aşteaptă de fiecare dată.

Nu doar actorii celebri au acces la herghelia lui Constantin Ducar. Ferma de lângă Cheile Râşnoavei este deschisă oricui caută un refugiu în natură.

O oră de echitaţie cu Nicu sau cu Cezar costă 60 de lei. Sunt căutate şi plimbările cu căruţa cu vizitiu sau escapadele în munţi, într-o sanie trasă de cai.