Celebrele benzi desenate franceze "Asterix" au împlinit 60 de ani. Cu acest prilej, metroul din Paris a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar 12 staţii au fost rebotezate pentru o zi cu denumiri care fac referire la celebrele poveşti cu Asterix şi Obelix. Surprizele nu s-au încheiat aici pentru fani, care au avut ocazia să se întâlnească şi cu actori costumaţi în galii care au devenit faimoşi pe întreg mapamondul.

Luna octombrie este o perioadă de sărbătoare pentru fanii cărţilor "Asterix". La 60 de ani de la lansarea primului volum, metroul din Paris a adus un tribut celei mai bine vândute benzi desenate.

Articolul continua dupa recomandari

12 staţii de metrou au fost redenumite pentru o zi şi decorate cu postere "Asterix" şi obiecte cu tematică galică sau romanică.

Personaje mult îndrăgite Asterix, Obelix sau Getafix şi-au făcut şi ele apariţia. Actori costumaţi precum eroii din desene au făcut poze şi s-au plimbat cu metroul, spre deliciul fanilor de toate vârstele ale seriei.

"Asterix" este o serie care parodiază în special societatea franceză contemporană, prin stereotipurile și regionalismele sale, precum și prin tradițiile și obiceiurile emblematice ale țărilor străine.

În cei 60 de ani de la lansare, benzile desenate au fost traduse în 111 limbi şi au fost vândute în peste 380 de milioane de exemplare. Totodată au fost sursă de inspiraţie şi pentru o serie de filme de succes global.