La început de toamnă, Ami a lansat o piesă nostalgică, inspirată din trecutul ei, care între timp a ajuns deja un hit, se aude la toate radiourile, "Tramvai" se numeşte, iar întrebarea momentului este „Încotro se îndreaptă Ami?”.

Ea ne-a adus şi răspunsul, într-un interviu prezentat în Observatorul orei 12.

Articolul continua dupa recomandari

Ami: Am stat într-o seară, în studio, alături de producătorul meu, Adi Colceru, cântam ceva la pian, nişte acorduri, el m-a ajutat să le dezvolt şi în 10 minute am făcut linia piesei, apoi a venit ideea cu tramvaiul şi a durat câteva zile să termin şi versurile.

Iar la capăt de linie, s-a născut un "Tramvai" numit. amintire. Piesa este inspirată dintr-un episod real din viaţa artistei. Şi este o reîntoarcere la adolescenţă.

Ami: Nu este orice piesă, este o piesă dragă sufletului meu, foarte sinceră. 01 02 Este inspirată din viața mea, dintr-o poveste de dragoste pe care am trăit-o în urmă cu ceva timp și am vrut să redau asta în această piesă. TAIE mergeam cu tramvaiul la iubitul meu, despre asta este vorba.

Şi ar mai fi un mesaj în spatele versurilor.

Ami: Tramvai am folosit-o cumva și ca o metaforă, călătoria cu tramvaiul poate să însemne şi drumul nostru prin viață cu stații, cu opriri, cu dezamăgiri, cu bucurii, cu oameni aproape sau departe și știi că nu toate stațiile ne sunt destinate și atunci ne oprim la alta cu o nouă speranță și cu o nouă poveste de viață. 

De poveste este şi locul unde Ami a filmat videoclipul. Timişoara, unde s-a pus în funcţiune primul tramvai din România. Într-o zi călduroasă de vară, îmbrăcată într-o rochie lejeră, bej, Ami porneşte într-o călătorie spre trecut. Cum altfel, decât. pe roţi de oţel.

Ami: În Timișoara, a fost foarte emoționant pentru că și orașul este foarte frumos. Ne-a ajutat să reproducem cumva povestea mea.

Pe internet, videoclipul, lansat la început de septembrie, a strâns deja peste 4 milioane de vizualizări.

Ami, pe numele ei Andreea Ioana Moldovan, a apărută pe piaţa muzicală din România în 2012.

A fost backing vocals al Paulei Seling, apoi şi-a început cariera solo. Primul ei single, care a devenit, dealtfel, şi hit a fost Trumpet Lights, o creaţie a cunoscutului David Deejay.