Actorul Vlad Ivanov joacă într-un nou film, Sunset - Apusul. Lungmetrajulm deja premiat la Festivalul de la Veneţia, a fost pus la punct de un regizor premiat la Oscar. 

Budapesta anului 1913. Doar un pas până la izbucnirea Primului Război Mondial.  Într-un film de epocă străin, unul dintre cei mai premiaţi actori români, Vlad Ivanov este principalul personaj masculin.

Articolul continua dupa recomandari

După ce a jucat în mai multe pelicule premiate la Cannes, actorul a acceptat o nouă provocare. În maghiară, lansată de un regizor premiat la Oscar.  

VLAD IVANOV, actor: Este proprietarul celui mai faimos magazin de pălării de damă din Budapesta acelor ani. Este vorba despre o dramă de familie.

LAZSLO NEMEŞ, regizor: A făcut o treabă fantastică, într-un fel profesional, să înveţe toate replicile, şi cred că el chiar are cele mai multe replici în film, deci nu a fost treabă uşoară.

Lazslo Nemes a obţinut cel mai aşteptat premiu din cinematografie cu pelicula sa de debut, Fiul lui Saul, cel mai bun film străin al lui 2016. Acum, revine pe marile ecrane. Şi în România, pentru avanpremiera noii sale drame,  Apusul. 

LAZSLO NEMEŞ, regizor: De când am scris scenariul, l-am avut pe Vlad în minte. Este unul dintre cei mai sofisticaţi, cei mai puternici actori din ziua de astăzi şi, văzându-l în filme, cred că mi-a plăcut să am această latură profesională şi în filmul meu, şi, de asemenea, latura aceasta umană. Este figura centrală din film, figura paternă, dar, în acelaşi timp, nu-ţi poţi da seama dacă este de partea binelui ori a răului. 

CRISTIAN MUNGIU, regizor: E o sărbătoare, e o ocazie nu doar că avem un film al unui castigator de Oscar pentru că filme mai vin, dar să ai în persoană un câştigător de Oscar , își aloca 2 zile să discute cu publicul din Romania este ceva ce te umple de respect.

VLAD IVANOV, actor: E un regizor care este foarte generos, care cere părerea actorilor, şi asta îmi place, nu te tratează ca pe un obiect şi spune fă cum vreau eu, e un regizor care discută extrem de mult şi cu care poţi să construieşti împreună personajele. Filmul a avut premiera în Ungaria. La Budapesta, anul trecut a fost la Veneţia, unde filmul a câştigat premiul Criticii Străine. Avem destule feedback-uri foarte bune până acum. 

CRISTIAN MUNGIU, regizor: Eu cred ca publicul din Romania duce dorul unor filme istorice poate cum făceam și noi în anii 80 mai multe decât azi. E o diferenţă destul de mare de viziune intre cinematografia maghiara și cea romana. Cumva, ei își pot permite sa aloce bugete mult mai mari. Cred ca bugetul acestui film este egal cu bugetul tuturor filmelor romanesti făcute în același an.

Filmul Sunset - Apusul va rula pe ecranele din toată ţara peste doar o săptămână.