"1917" este marele câştigător al Premiilor Academiei Britanice de film şi televiziune. După succesul răsunător de la Globurile de Aur, pelicula regizată de Sam Mendes a obţinut şapte trofee la Gala Premiilor BAFTA, inclusiv pentru cel mai bun film.

Iar Joaquin Phoenix şi Renee Zellweger au câştigat titlurile pentru cei mai buni actori în roluri principale. Brad Pitt a plecat şi el acasă cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Iar filmul coreean "Parasite" a fost recompensat cu două trofee.

Articolul continua dupa recomandari

A fost o nouă seară de neuitat pentru echipa din spatele filmului "1917". După ce a fost desemnat cel mai bun film de dramă la Globurile de Aur, pelicula, care prezintă un episod de la finalul Primului Război Mondial, a câştigat premiile BAFTA pentru cel mai bun film britanic, pentru sunet, imagine, cinematografie şi efecte speciale. La rândul său, regizorul Sam Mendes a primit trofeul pentru regie.

Sam Mendes, regizor: Mulţumită deciziei de a filma fără să tăiem cadrul, graţie echipei şi timpului petrecut muncind împreună, mă simt de parcă totul a fost precum o utopie pentru mine, pe care, probabil, nu o voi mai experimenta vreodată.

Controversatul film "Joker" a obţinut trei titluri. Interpretarea celui mai carismatic răufăcător din Gotham i-a adus lui Joaquin Phoenix un nou trofeu pentru cel mai bun actor în rol principal. Starul nu a ratat ocazia şi a atacat lipsa diversităţii rasiale din filmele de la Hollywood.

Joaquin Phoenix, actor: Consider că trimitem un mesaj foarte clar oamenilor de culoare, că nu sunt bineveniţi aici. Cred că oamenii vor doar să fie recunoscuţi şi apreciaţi şi respectaţi pentru munca lor.

Cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Brad Pitt, dar premiul americanului a fost preluat de Margot Robbie, colega sa de platou din Once Upon a time in Hollywood.

Filmul coreean "Parasite" a obţinut două titluri, pentru cel mai bun scenariu original şi cel mai bun film străin.

La ceremonia de la Londra au fost prezenţi şi ducii de Cambridge - Prinţul William şi Kate Middleton - care s-au întreţinut cu multe staruri de la Hollywood.

Premiile BAFTA, decernate cu o săptămână înainte de Gala Oscar, oferă adesea multe indicii cu privire la titlurile acordate de Academia Americană de Film.