Vântul puternic, care a închis de aseară toate porturile româneşti de la Marea Neagră, este motiv de bucurie pentru iubitorii de sporturi extreme pe apă. Zeci de kiteri amatori şi profesionişi au ridicat astăzi zmeiele de pe plaja din Constanţa şi au zburat pe valuri.

Cine s-a plimbat azi dimineaţă pe plaja din Constanţa a avut parte de o imagine inedită. Zeci de zmeie colorate au plutit ore întregi deasupra mării agitate.

Articolul continua dupa recomandari

Rafalele de vânt i-au purtat pe kiteri şi cu 60 de kilometri pe oră peste valuri.

Kitesurfingul este un sport extrem ce presupune utilizarea unui echipament special. Pentru profesionişti, costurile pentru toate accesoriile pot ajunge la câteva zeci de mii de lei.

Numai zmeul, cu placă şi harnaşament, poate costa peste şapte mii de lei, iar pentru costumul de neopren cu elemente de siguranţă mai sunt necesare alte câteva sute de lei.

Meteorologii spun că vântul care mătură zilele acestea litoralul are legătură cu ciclonul de o putere neobişnuită care face dezastru în insulele greceşti.

Dacă pentru unii vântul a fost o plăcere, valurile care au depăşit uneori şi 7 metri au forţat autorităţile să închidă, începând de aseară, toate cele patru porturi româneşti de la Marea Neagră.