La Sibiu se petrece nemţeşte în aceste zile. Turişti şi localnici sărbătoresc împreună Oktoberfest-ul local cu bere, cârnaţi şi refrene bavareze. După mai multe halbe golite, cei mai îndrăzneţi se urcă pe scaune să danseze.

Curg valuri de bere la Cibinfest, varianta românească a vestitului Oktoberfest din Germania. Turiştii şi localnicii intră în atmosferă după prima halbă. 

Articolul continua dupa recomandari

Băutura e însoţită de multă mâncare bogată în calorii: cârnaţi bavarezi, ciolan afumat, ceafă de porc la grătar, cartofi prăjiţi.

Organizatorii se aşteaptă să vândă în cele 10 zile de festival peste 100 de mii de litri de bere şi două tone de mâncare. 

O halbă de bere costă 7 lei, iar 100 de grame de ciolan prăjit, friptură sau ceafă de porc la grătar 9 lei şi 50 de bani

Tinerii au venit îmbrăcaţi chiar şi în ţinute tematice. 

Costumele bavareze pot fi cumpărate şi de pe site-urile româneşti. Un costum pentru bărbaţi costă aproximativ 230 de lei, iar o rochie bavarează porneşte de la 200 de lei. 

Atmosfera a fost încinsă de o formaţie din Austria.

Pentru o noapte de cazare în Sibiu, turiştii plătesc 300 de lei la un hotel de trei stele din zona centrală.

Pe tot parcursul zilei, oaspeţii pot cumpăra suveniruri de la cele peste 20 de standuri amplasate în zonă. Există şi un parc de distracţii pentru copii, dar şi un trenuleţ electric cu care turiştii pot vizita oraşul. 

Festivalul berii rămâne deschis până duminica viitoare. 

La Braşov, anul trecut, Oktoberfest a adus în economia locală aproximativ 11 milioane de euro.