Românii au reinventat trocul, cea mai veche metodă de comerţ din lume. În pragul sărbătorilor, mulţi caută să scape de lucruri mai puţin importante, pentru... porcul de Crăciun. Se oferă canapele din piele, maşini, cazane de ţuică sau chiar icoane în schimbul unui grăsun.

În 2017, povestea porcului are mai mult succes...pe internet. Acolo se negociază la sânge, fie pentru un preţ mai bun, fie pentru un schimb pe măsură. De exemplu, o icoană din catifea, despre care proprietarul spune că este veche de 150 de ani, se oferă în schimbul unui porc sau al unei vaci. Nu este însă unicul anunţ online de acest gen.

Articolul continua dupa recomandari

Trocul se face şi cu maşini. Iar de la patru roţi, trecem la două şi găsim un anunţ al unui domn care oferă o bicicletă în schimbul unui porc. Chiar şi pentru cei care caută piese de mobilier e loc de negociere. 

Alt anunţ, altă propunere inedită. De data aceasta, în schimbul porcului se oferă...un cazan cu ţuică. 

Porcul a fost şi subiectul unei dezbateri care a încins spiritele, după ce reprezentanţii crescătorilor i-au acuzat pe comercianţi că au majorat preţurile cărnii fără nicio justificare.