Cercetătorii de la NASA și de la American College au realizat un top al plantelor pe care este bine să le avem în dormitor.

După ce experții au lăudat mult timp beneficiile plantelor de casă, iată că și oamenii de știință se alătură și explică de ce plantele aduse în dormitor pot fi extrem de benefice.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit acestora, prezența plantelor reduce stresul, anxietatea și ajută la eliminarea agenților de poluare a aerului.

Cercetătorii de la NASA și American College au realizat un top al acestor plante:

  • 1. Palmierul Areca

Palmierul Areca, planta benefica pentru dormitor

Areca, palmierul de interior originar din zona tropicală a Madagascarului, conduce în topul plantelor care îndepărtează agenții de poluare.

Oamenii de știință susțin că palmierul Areca este ideal pentru persoanele care acuză probleme cu sinusurile și care răcesc repede, deoarece planta ajută la umidificarea aerului. 

  • 2. Aloe Vera

Aloe Vera, planta benefica pentru dormitor

Ușor de întreținut și estetică, aloe vera a fost numită de NASA ca fiind una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului.

De ce? Pentru că eliberează oxigen pe tot parcursul nopții și pentru că luptă împotriva benzenului, care se găsește în detergenți și plastic, și a formaldehidei, pentru a păstra aerul cât mai curat.

  • 3. Iedera

Iedera, planta benefica pentru dormitor

De multe ori folosită în exterior, iedera este extrem de benefică pentru interior. Cercetătorii de la Colegiul american de Imunologie au descoperit că iedera poate îndepărta 78 la sută din sporii de mucegai în numai 12 ore.