Te-ai plictisit de viața la bloc, îți dorești propria grădina, mai mult spațiu și confort? Vrei o casă așa cum îți imaginezi de foarte mult timp?

Dacă ai proiectul în minte, știi deja cum vrei să fie dispuse camerele, iar acum te afli în etapa de căutare a unui teren de vânzare unde să ridici viitoarea ta locuință, ține cont de câteva sfaturi.

Articolul continua dupa recomandari

Cercetarea pieței

Este foarte important să cunoști oferta pieței, modul în care prețurile variază în funcție de poziționare.

Online-ul te va ajuta să îți faci temele foarte ușor și să te pui la punct, în timp scurt, cu prețul metrului pătrat de pământ. Fie că ești în căutarea de terenuri de vânzare în Cluj, Iași sau poate în apropierea capitalei, un site specializat în vânzările imobiliare trebuie parcurs în amănunt.

Cerințele tale pot fi îndeplinite cu bugetul pe care îl ai alocat? Este important să nu faci rabat la criteriile de maximă importanță, precum localizarea. Dacă știi că nu vrei să te îndepărtezi prea mult de oraș, vrei să faci așadar un timp rezonabil cu mașina până la job, nu te grăbi să îmbrățișezi o ofertă de preț mai mică.

Valoare de revânzare

Privește achiziția pe care o faci în terenul tău ca una cu potențial mare în viitor. Prin urmare, interesează-te ce se construiește în proximitate, ce dezvoltări de infrastructură se vor face. Terenul de astăzi poate valora mai mult în viitor prin simplul fapt că se face o conexiune mai bună de transport cu centrul urban apropiat.

Cu siguranță un teren în oraș va fi întotdeauna mai scump, însă parcelele de pământ din proximitate pot avea avantajele lor, precum un peisaj deosebit, mai multă zonă verde. Tot mai multe persoane caută să evadeze de tumultul orașului și își fac vacanțele acolo unde se pot bucura cât mai mult de natură. Cum ar fi ca după ce te retragi de la job să deschizi o pensiune sau să vinzi și să obții un preț foarte bun, punând în evidență liniștea și apropierea de natură pentru cei care caută aceste caracteristici?

Studiu geotehnic

Foarte important de știut înainte de a achiziționa un teren pe care vrei să îți construiești casă, solicită un studiu geotehnic. Dacă te întrebi la ce este bun, află că are ca scop verificarea caracteristicilor solului. În felul acesta vei afla dacă terenul pe care urmează să îl achiziționezi va putea susține construcția. Un sol cu probleme înseamnă degradări ulterioare ale casei, deci un eșec total al investiției tale.

Studiul geotehnic pentru o casă costă aproximativ 1000 lei și te va salva de la cheltuieli viitoare cu reparații sau alte probleme majore care pot apărea când o clădire este construită pe un teren nefavorabil.

Fii informat, cercetează, pune întrebări acolo unde ai neclarități și vei face cea mai bună alegere pentru terenul viitoarei tale case.