Chiar dacă acum ne confruntăm cu temperaturi caniculare, nu trebuie să uităm că, la un moment dat, vom ajunge în sezonul rece! Important este să ajungem în stil mare, pentru că - dacă e să ne luăm după marii creatori de modă - e nevoie să facem schimbări majore în garderobă.

Odată cu sezonul rece, vin şi temperaturile scăzute care ne obligă să ne îmbrăcăm cât mai gros. Lucru care ne face să ne gândim mai mult la soluţii practice decât la modă. Însă, cadele precum Balenciaga şi Missoni propun un truc care combină utilul cu plăcutul.

Articolul continua dupa recomandari

Purtarea a cât mai multe straturi de haine este în tendinţe şi are şi o denumire: layering. Combinarea hainelor nu este una întâmplătoare. Cele care apelează la acest truc trebuie să creeze o armonie între obiectele vestimentare.

Una dintre cele mai controversate tendinţe a revenit la modă. Imprimeu de leopard este propunerea designerilor pentru sezonul rece. Printre ei este şi Tom Ford care a promovat şi printurile inspirate din piele de şarpe şi chiar cele din blana zebrelor.

Este o lină fină între o ţinută clasică şi una kitch, avertizează specialiştii. Însă, în doze controlate şi cu accesorile potrivite, imprimeul de leopard poate scoate în evidenţă orice ţinută.

Culorile arămii ale toamnei au devenit o adevărată inspiraţie pentru designeri. Casele de modă propun o paletă de culori pământii, iar criticii de modă spun că maroul este noul negru. De asemenea, piesele vestimentare din tweed, intens promovate de Chanel, rămân în continuare în tendinţe şi în sezonul rece următor.