Cel mai mare festival de teatru de stradă din România se încheie astăzi. Sute de artişti din unsprezece ţări au dat reprezentaţii spectaculoase în cele patru weekenduri de festival. Iar tema centrală de anul acesta nu putea fi decât sub semnul centenarului. Seara trecută sute de toboşari, acrobaţi, actori şi dansatoare de cabaret au participat la o paradă grandioasă care a avut loc pe Calea Victoriei din Capitală.

Mii de bucureşteni, dar şi turişti au ieşit din case pentru a asista la spectacolul grandios pus în scenă în cadrul celui de-al patrulea weekend de festival. Pe parcursul zilei, în mai multe puncte din oraş, cum ar fi strada Lipscani, Parcul Cişmigiu şi Piaţa George Enescu, au avut loc numeroase reprezentaţii stradale.

Articolul continua dupa recomandari

Numerele au inclus spectacole de acrobaţie şi echilibristică, ateliere de actorie pentru copii, jonglerii şi teatru de păpuşi.

De departe însă, atracţia zilei a venit după lăsarea întunericului: parada de pe Calea Victoriei, cu sute de actori, acrobaţi, toboşari şi dansatoare de cabaret.

Festivalul, organizat anual de ARCUB, a ajuns la a zecea ediţie. Peste 400 de artişti din unsprezece ţări, printre care şi Franţa, Spania, Italia şi Portugalia, au participat pe parcursul ultimei luni la reprezentaţiile stradale oferite în fiecare weekend, pe străzile Capitalei. Ediţia de anul acesta a fost cea mai amplă de până acum, potrivit organizatorilor, şi a fost dedicată celebrării centenarului.