După ce muncitorii din Slatina au primit ordin să cioplească trunchiurile copacilor pentru ca aceștia să fie fixați într-o bucată de tablă ornamentală, Primăria Bacău a început să pună gazon artificial în oraş, pentru că nu trebuie tuns sau udat.

Un locuitor din Slatina a postat, zilele trecute, pe Facebook, imagini cu muncitori în timp ce ciopleau trunchiurile copacilor, pentru ca aceștia să fie fixați într-o tablă ornamentală, pe care erau decupate niște frunze.

Articolul continua dupa recomandari

Copaci ciopliti in Slatina ca sa intre intr-o tabla ornamentalaVezi 6 imagini în Galerie

Tabla era așezată în jurul copacilor de pe Bulevardul A.I. Cuza.

Copaci ciopliti in Slatina ca sa intre intr-o tabla ornamentalaVezi 6 imagini în Galerie

"Acesta este un copac pe bd. A.I. Cuza din Slatina, langa Prefectură. A fost cioplit pentru a se pune acele bucăți de tablă ornamentală în jurul trunchiului. Muncitorul mi-a răspuns că așa a primit dispoziție și că așa s-a procedat cu toți copacii care au fost mai groși decât diametrul orificiului din bucata de tablă!", scrie Costel Babalau, cel care a postat imaginile.

Gazon artificial în jurul copacilor la Bacău

Vineri, presa din Bacău a anunțat că Primăria a început să pună gazon artificial în oraş, pentru că este mai uşor de întreţinut.

Potrivit Ziarul de Bacău, Direcţia Spaţii Verzi a Primăriei Bacău a început să pună gazon artificial prin oraş, într-o primă fază în zona Pieţei Centrale, pe un trotuar unde, din cauza traficului, alte tipuri de gazon nu au rezistat.

Gazon artificial in jurul copacilor la BacauVezi 6 imagini în Galerie

"Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire special. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga şi am luat această decizie", a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcţiei Spaţii Verzi Bacău.

Vezi 6 imagini în Galerie

Noul gazon are o grosime de doi centimetri şi este ignifug, deci dacă sunt aruncate mucuri de ţigară nu va lua foc.