Scoţia are în plan să interzică fabricarea şi vânzarea beţişoarelor din plastic pentru curăţarea urechilor. Măsura luată în calcul de guvernul scoţian e parte a unui demers destinat reducerii cu 50% a poluării apei.

„Interzicerea beţişoarelor din plastic pentru urechi ar demonstra clar ambiţia noastră de a rezolva problema plasticului ajuns în apă", a spus secretarul pentru mediu din Scoţia, Roseanna Cunningham, care a lansat o consultare publică privind propunerea sa.

Articolul continua dupa recomandari

„În ciuda numeroaselor campanii care au fost organizate, oamenii continuă să arunce astfel de beţişoare şi alte deşeuri în toaletă, iar acest lucru trebuie să înceteze. Sistemul de canalizare din Scoţia colectează şi tratează aproximativ 945 de milioane de litri de apă reziduală în fiecare zi. Aceste sisteme nu sunt create pentru a înlătura obiecte mici din plastic, precum beţişoarele pentru urechi, care pot ucide animale marine, precum şi păsări", a spus Cunningham.

Scoţia ar deveni astfel prima ţară din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord care impune interzicerea beţişoarelor din plastic pentru urechi.

Sursa: News.ro