Sprinterul jamaican Usain Bolt, starul mondial al atletismului, a oferit o inedită demonstrație de samba, în compania unor dansatoare locale, cu ocazia conferinței de presă pe care a susținut-o la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Articolul continua dupa recomandari

Sosit de mai multe zile în orașul gazdă al Jocurilor Olimpice, Bolt s-a prezentat, alături de mai mulți compatrioți ai săi, în fața a aproximativ 700 de ziariști din întreaga lume, care s-au reunit cu această ocazie pentru a-i pune întrebări campionului jamaican, într-o atmosferă mai mult decât relaxată.

În timp ce unii dintre reprezentanții presei rămân în continuare convinși că Bolt nu va putea concura la JO 2016, multiplul campion olimpic a ținut să-și etaleze jocul de picioare, efectuând câteva mișcări de samba alături de mai multe frumuseți locale.

Înaintea acestui dans inedit, Usain Bolt s-a referit la așteptările sale legate de Jocurile de la Rio, recunoscând că unul dintre obiectivele sale, pe lângă păstrarea titlurilor olimpice la 100 m, 200 m și 4x100 m liber, este stabilirea unui nou record mondial în proba de 200 m.

"Îmi doresc foarte, foarte mult să stabilesc un nou record la 200 m. Mi-am dorit mereu să alerg sub 19 secunde pe această distanță. Cred că va fi ceva mai greu, pentru că am lipsit de la selecții și am avut doar câteva săptămâni de pregătire în ultima parte a sezonului. Însă nu se știe niciodată", a spus sprinterul jamaican cu această ocazie.