Un urs dintr-o pădure din județul Vrancea a întâlnit, în plină sălbăticie, o cameră video de monitorizare amplasată pe un copac. Reacția animalului făcută în urma descoperirii este complet adorabilă.

Scena a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Natural Putna și a fost filmată, bineînțeles, chiar de camera video peste care a dat ursul.

Articolul continua dupa recomandari

Animalul, se pare, era în căutarea hranei și, în timp ce adulmeca, a ajuns fix în fața unui copac, pe a cărei tulpină se afla camera video. Dispozitivul de filmat, cu senzori de mișcare, fusese amplasat de cei de la Romsilva, pentru monitorizarea mediului înconjurător.

Surprins de descoperirea făcută din întâmplare, ursul s-a apropiat încet de cameră. A mirosit și, în mod surprinzător, s-a speriat zdravăn, așa că s-a întors în grabă și a fugit.

Specialiștii de la Romsilva au și o explicație pentru reacția comică a ursului. Foarte posibil, pentru că are simțul olfactiv foarte dezvoltat, ursul a detectat pe cameră miros de om și s-a speriat.

Vezi 5 imagini în Galerie

Vezi 5 imagini în Galerie

Vezi 5 imagini în Galerie

Vezi 5 imagini în Galerie

Înregistrarea video de 30 de secunde, care, conform datei de pe cameră, a fost făcută pe 11 aprilie, a ajuns și în social media și a devenit virală.

VIDEO: Un urs se sperie de o cameră de supraveghere, în Vrancea | Sursa: Facebook/Romsilva

Parcul Natural Putna din Vrancea, unde a fost filmat momentul amuzant, are o suprafață de aproximativ 38 de mii de hectare, din care peste 36 de mii sunt păduri.