Pădurile României trebuie salvate! Este strigătul a zeci de copii care au organizat un protest inedit împotriva defrişărilor, în Gorj. S-au costumat în animale sălbatice şi au pus în scenă o piesă de teatru.

Şi cum puterea exemplului este cea mai importantă, cei mici au umplut saci întregi cu deşeuri, în speranţa că autorităţile vor face ceva pentru a combate fenomenul poluării.

Articolul continua dupa recomandari

Copiii cer salvarea pădurilor

Nu e doar o poveste de copii, ci o realitate dureroasă pe care zeci de elevi din toată ţara au pus-o în scenă. Un spectacol inedit ca un apel de trezire într-o ţară care pierde până la trei hectare din suprafaţa totală de pădure în fiecare oră. 

Costumaţi în animale sălbatice, copiii le-au cerut autorităţilor să oprească defrişările ilegale, dar şi fenomenul poluării. 

Şi cum puterea exemplului poate schimba faţa României, copiii au decis să le arate adulţilor cum se protejează natura. Înarmaţi cu manuşi şi saci menajeri, cei mici au început ecologizarea pădurii. 

România mai are, în momentul de faţă, circa 7 milioane de hectare de pădure. Acţiunea de la Baia de Fier face parte dintr-un amplu program naţional, cu acţiuni de conştientizare care sunt organizate în toate judeţele din ţară.