Reţeta de porumb fiert este printre cele mai râvnite în perioada sezonului estival. Nu este nimic mai potrivit între gustările din zilele calde de vară ca o porţie bine preparată, cu unt şi sare. Cu cât porumbul este mai proaspăt, cu atât gustul e mai reuşit.

Fie că suntem în vacanţă la mare sau la munte, fie că suntem acasă sau în pauza de masă de la serviciu, porumbul fiert rămâne o alternativă general valabilă în zilele de vară, când vine vorba de o gustare savuroasă şi sănătoasă.

Articolul continua dupa recomandari

Iată care sunt paşii pentru a obţine uşor şi rapid acest deliciu de sezon.

Cum se prepară reţeta de porumb fiert

Chiar înainte de gătire, spălaţi porumbul, rupeţi firele de mătase şi foiţele de pănuşă, lăsându-le doar pe ultimele două-trei. După caz, îndepărtaţi cu un cuţit ascuţit orice bob care prezintă pete.

Puneți porumbul într-o oală mare tapetată cu pănuşi, pe care o umpleţi cu apă şi în care veţi dizolva o lingură de sare. 

Cât trebuie să stea porumbul la fiert

Acoperiți vasul și lăsați apa fiarbă la foc mare cel puţin 10 minute, când apa începe să dea în clocot, iar boabele încep să se înmoaie. 

După alte maximum 30 de minute la foc mediu, reţeta de porumb fiert e dusă la bun sfârşit.

Vezi 2 imagini în Galerie

Ca pont, trebuie să ştiţi porumbul proaspăt cules se va fierbe mai repede decât cel care a stat câteva zile după ce a fost cules de pe câmp.

Un alt sfat extrem de util este să păstraţi porumbul în vasul cu apă acoperit şi după fierbere,  pentru a nu deveni dur.

Porumbul fiert capătă arome deosebite atunci când e servit cu unt şi sare, dar se poate transforma şi într-un delicios desert dacă este în combinaţie cu miere de albine şi nuci.