Reteţa de porumb fiert la microunde e varianta mai uşoară de a servi rapid cel mai răvnit preparat al sezonului cald.

Timpul și efortul pe care îl puteți salva gătind porumbul fiert la cuptorul cu microunde sunt de neprețuit. Fără a fi părtinitori, gătitul la microunde este fără doar şi poate metoda cea mai rapidă de-a pregăti savurosul preparat.

Articolul continua dupa recomandari

Cum se prepară reţeta de porumb fiert la microunde

Iată cum să obţineţi porumb fiert delicios, preparat la cuptorul cu microunde, astfel încât să puteți petrece mai mult timp lângă piscină sau la iarbă verde și mai puțin timp în bucătărie.

Puneți bucăţile de porumb în cuptorul cu microunde. În funcție de câte gătiți, lăsați-le la microunde de la 3 până la 5 minute şi verificați-le la fiecare 30 de secunde.

Scoateți bucăţile de porumb din cuptorul cu microunde cu atenție pentru a nu vă frige. Dați-le timp să se răcească, astfel încât să nu vă răniți când începeți tăierea și lustruirea știuleților.

Cu un cuțit mare, ascuțit, tăiați capătul porumbului, eliminaţi foiţele și firele de mătase. Strângeți ferm celălalt capăt al porumbului și trageți de partea pe care tocmai ați tăiat-o. Cojita și mătasea ar trebui să alunece imediat, iar "misiunea" porumb fiert la microunde a fost dusă la bun sfârşit.