Gigantul internet intenționează să facă legătura între pacienții și medicii din Statele Unite, propunând afișarea unor informații medicale când un internaut încearcă să se informeze asupra simptomelor pe care le prezintă. Rezultatele căutării vor fi asociate cu posibilități de automedicație.

Google a anunțat că la căutări de simptome în engleză, internauții vor primi indicații despre boala asociată cu acestea. Funcția va permite și furnizarea unor sugestii de automedicație, informațiile fiind date cu titlu de indicație. În niciun caz, ele nu trebuie să se substituie recomandărilor unui medic.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, un internaut va putea intra în bara de căutare “dureri de cap într-o parte” și va primi mai multe opțiuni, ca “migrenă”, “cefalee” sau “guturai”. Va fi sugerată o descriere a bolii și a simptomelor. Apoi, Google va recomanda fie o consultație la medic, fie administrarea unor medicamente ca paracetamolul sau aspirina.

Totuşi, reprezentanţii Google atrag atenția că inteligența artificială aflată în spatele acestei funcții nu este sigură 100%. Din acest motiv invită internauții să participe, solicitându-le să spună dacă rezultatele le sunt utile.

Pentru a asigura pertinența programului, Google a făcut apel la experți, medici de la Universitatea Harvard și profesioniști de la celebra Mayo Clinic, fiind implicați în alcătuirea bazei de date și verificarea lor.

sursa: AGERPRES