Imaginile zilei vin de pe terminalul Plecări al Aeroportului Otopeni. Înainte să-şi facă chek-in-ul, pasagerii s-au prins în horă. Au dansat cât i-au ţinut picioarele şi nu s-au urcat la bordul aeronavelor fără să guste din zacuscă sau magiun. Pasagerii au plecat cu câte un suvenir de la Târgul de bunătăţi organizat în cel mai inedit loc din România. 

Terminalul "Plecări" al celui mai mare aeroport din ţară s-a transformat în scenă pentru aceşti dansatori. Nu a durat mult şi pasagerii care aşteptau să-şi facă chek-in-ul au intrat şi ei în horă.

Articolul continua dupa recomandari

Un pasager spune că "îmi place la nebunie. Îmi plac costumele lor. Pur şi simplu au ieşit la dans pentru toată lumea. Nu avem aşa ceva în State. N-am mai văzut într-un aeroport dansuri tradiţionale. Este foarte drăguţ". 

Târgul toamnei de la Aeroportul Otopeni face parte dintr-un program de promovare a tradiţiilor româneşti. Pasagerii au putut testa şi produse autentice. Zacusca, magiunul, opincile din piele şi crucile din lemn au fost la mare căutare.

Unul dintre meşterii prezenţi la târg spune că "vine omul la mine şi îmi spune, îmi faci meştere Vasile o cruce cam aşa? Să aibă simbolistică aşa cum ştiu ei, să fie rezistentă, că eu mă duc cu ea din poartă în poartă".

Un alt pasager spune că "ar trebui să fie şi în alte locuri asemenea spectacole şi mai ales expoziţiile sunt extraordinare, în felul acesta arată cultura poporului român care este tradiţională la noi şi tineretul ar trebui să îmbrăţişeze cultura populară".

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Otopeni: Oamenii se simt foarte bine, se distrează, dansează, degustă bucate tradiţionale. Acest târg de toamnă durează doar câteva ore, dar aduce un zâmbet pe feţele tuturor care trec pe aici prin terminal

Pasagerii se vor mai bucura de astfel de târguri tematice, la care vor ajunge călători din toată lumea.

Aeroportul Henri Coandă a avut un trafic aerian record anul trecut: aproape 14 milioane de pasageri, cu un milion mai mult față de 2017.