Începi cursa în haine albe şi curate, iar finalul te găseşte colorat din cap până-n picioare. Sunt două reguli ale distracţiei la Festivalul Color Run. La Bucureşti, peste 10.000 de participanţi au luat startul în cursa de 5 kilometri, în timpul căreia sunt vopsiţi cu pudră multicoloră. Ei au alergat pentru a sprijini lupta împotriva cancerului la sân.

Şi-au pregatit pantofii de alergare, şi-au luat echipamentul sau, după caz, fustele şi accesoriile, şi s-au aliniat la startul cursei care celebrează sănătatea, bucuria şi originalitatea.

Articolul continua dupa recomandari

Color Run, cursa de 5 kilometri

Au de alergat 5 kilometri, însă nimeni nu-i cronometrează. Accentul se pune mai puţin pe timpul în care termină cursa şi mai mult pe distracţie

La fiecare kilometru parcurs, participanţii sunt vopsiţi cu pudră colorată.

După un duş cu vopsea merge şi o baie de spumă. Este unul dintre cele mai iubite momente de la Color Run.

O parte din încasări sunt donate unei fundaţii care organizează campanii pentru sănătatea femeilor. Evenimentul va ajunge şi în alte oraşe mari din ţară.

Color Run, opt curse în România în acest an

Radu Condrea, directorul evenimentului: O să fim de două ori la Bucureşti, acum şi în septembrie, dar şi la Cluj, la Timişoara, Oradea, Iaşi şi Mamaia. Şi pot să spun acum în premieră, o să avem şi un oraş nou, cel mai probabil Galaţi

Cursa a fost organizată pentru prima oară în Statele Unite, iar în 2014 şi în Romania. În 2015, peste 5 milioane de alergători au luat startul în 225 de astfel de evenimente, din peste 50 de ţări.