Zhang Liu, o femeie de 61 de ani din China, a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume. După ce unica ei fiica s-a stins din viață la vârsta de doar 30 de ani, din cauza unei boli incurabile, aceasta și-a dorit neapărat să devină din nou mamă, ceea ce s-a si întâmplat.

Femeia a apelat la o fertilizare in vitro și în ciuda faptului că și-a riscat sănătatea pentru a-și îndeplini dorința de a deveni mamă și a avut numeroase complicații de-a lungul sarcinii, ea a reușit să aducă pe lume un copil pe 27 iunie, în urma unei operații de cezariană, la doi ani de la moartea fiicei sale.

Articolul continua dupa recomandari

Reprezentanții spitalului au mărturisit că l-a început s-au temut să facă public acest caz pentru că se temeau ca nu cumva și alte femei de vârsta lui Liu să îi urmeze acesteia exemplu și șă-și riște sănătate cu riscurile ridicate ale unei sarcini la o vârsta asa târzie.

Directorul a făcut un apel la femeile în vârstă, pe care le-a rugat să se gândească de două ori înainte să se decidă să devină mame la o vârstă destul de avansată.


sursa: antena3.ro