Deşi nici scriitorii de literatură SF nu s-au gândit la asta, ei bine lucrurile sunt cât se poate de reale! O inventatoare din Germania a creat un mic dispozitiv, de dimensiunea unui săpun, care poate spăla hainele la fel de bine ca o maşină de spălat. În plus, este ecologic şi economic


Lena Solis a hotărât să inventeze un aparat portabil de spălat rufe, după ce a văzut că este foarte complicat să faci asta în timpul unei excursii, departe de casă. Aşa a luat naştere DOLFI, un dispozitiv de mărimea unui săpun.

Folosirea lui este foarte simplă. Se umple cu apă o chiuvetă sau un lighean, se pun rufele murdare şi detergentul, apoi se introduce aparatul Dolfi. El emite ultrasunete puternice, care vor forma bule mari în apă şi jeturi care vor curăţa hainele, împingând detergentul în ţesătură, scrie OddityCentral.

O spălare durează doar 30 de minute şi este complet silenţioasă, aparatul poate fi folosit inclusiv noaptea. Dolfi poate fi luat foarte uşor în călătorii, consumă foarte puţină energie electrică şi este foarte blând cu ţesăturile. Poate fi folosit pentru haine de bumbac, mătase, lână şi caşmir. Astfel, el este varianta ideală pentru a înlocui maşinile de spălat, dar şi spălatul manual.

Dolfi a fost realizat cu ajutorul unei campanii de strângere de fonduri pe Indiegogo. Produsul nu a fost lansat încă pe piaţă, dar poate fi pre-comandat. Un aparat costă doar 109 dolari.

Recomandari