Cele mai înalte clădiri din lume reprezintă o atracţie pentru mulţi turişti, însă nu sunt mulţi aceia care ar avea curajul să admire din exterior o astfel de clădire înaltă de sute de metri.

Cei mai temerari turişti au însă acum posibilitatea de a urca la ultimul etaj al uneia dintre cele mai înalte clădiri din lume şi de a o admira din exterior.

Articolul continua dupa recomandari

Este vorba despre turnul Jinmao Tower din Shanghai (estul Chinei), care are o înălțime de 420 de metri, şi care a inaugurat joi o pasarelă de sticlă pe care vizitatorii pot să se plimbe şi să admire exteriorul de la ultimul etaj al clădirii.

Potrivit Beijing Times, turiștii vor putea face înconjurul clădirii, la 340 de metri înălțime, cu ajutorul acestei pasarele transparente, care nu are balustradă. Cu o lățime de numai 1,20 metri, pasarela nu este recomandată cardiacilor sau celor care au rău de înălțime.

În orice caz, vizitatorii turnului Jinmao, care în chineză înseamnă 'Prosperitate de Aur", vor purta hamuri de siguranță și căști pentru a ieși afară pe platformă și vor fi însoțiți în acest tur de un angajat al clădirii.

Cu această nouă atracție, autoritățile mizează pe o creștere a numărului de vizitatori ai turnului care la momentul construcției sale a fost cea mai înaltă clădire din metropola chineză, înainte de inaugurarea în vecinătatea sa a altor doi zgârie nori, Shanghai World Financial Center (494 de metri) și Shanghai Tower (632 de metri).