Se poartă mobilierul din lemn masiv, în culori deschise. Iar pentru a da o pată de culoare într-o încăpere, o alegere potrivită este o piesă de mobilier de culoare roz fucsia sau verde deschis. O spun designerii prezenţi la un târg de profil din Capitală. Numai că lemnul masiv este într-adevăr mai scump. O comodă unicat poate costa câteva mii de euro.

Lemnul masiv este tot mai căutat. Şi atunci când vorbim de mobilă, dar şi în cazul decoraţiunilor interioare. Iar designerii au game variate. De la vitrine, până la mese pentru cafea din lemn natural.

Articolul continua dupa recomandari

Maria Kobileatcaia, designer mobilier: Acum, in ultimii 3-4 ani am observat că 80% se comandă mobilier, chiar dacă este masiv, vopsit în culori albe, culori deschise, bej. 

Stela Jugaru, designer: Dacă este lemnul masiv de culoare deschisă putem să dăm o pată de culoare. Ceva, un verde regal, de exemplu. Un roz pudră. Este o nuanţă foarte, foarte plăcută care de fapt se potriveşte cu mai multe nuanţe de lemn.

La târgul din Capitală, clienţii pot alege obiecte de mobilier atât pentru întreaga casă, cât şi pentru birouri sau spaţii comerciale.

Într-adevăr lemnul masiv este mai scump. De exemplu, o măsuţă pentru cafea costă 1400 de lei. Iar preţul urcă în funcţie mărime sau de forma pe care o doreşte clientul. Un set de mobilier pentru bucătărie poate ajunge şi la 60 de mii de lei.