Pentru prima dată în istoria României, un pui de leu de mare s-a născut în Delfinariul din Constanţa! Veterinarii suspectau de ceva timp că leoaica de mare Inuk aşteaptă un pui. Confirmarea a venit la începutul acestei săptămâni. Şi, pentru că puiul are nevoie de linişte, conducerea a decis suspendarea spectacolelor pe care părinţii lui le susţineau zilnic.

Născut din părinţi celebri, aşa cum sunt Inuk şi Sam, noul locatar al Delfinariului se bucură deja de celebritate la fel ca şi părinţii săi.

Articolul continua dupa recomandari

De luni dimineaţă, numărul leilor de mare californieni, de la noi din ţară, a crescut de la trei la patru. Nou născutul a fost o surpriză plăcută pentru echipa Delfinariului. Mai ales că - încă de anul trecut îngrijitorii au remarcat că Inuk şi Sam sunt afectuoşi unul cu celălalt. 

Robert Gojceta, curatorul leilor de mare: Suspectam sarcina de câteva luni. De fapt, de anul trecut, când am adus animalele aici. Când am pus un mascul şi o femelă împreună, speram să se întâmple, dar nu eram siguri 

Pentru Delfinariu, naşterea puiului este o premieră. Şi, cu toate că publicul vrea să-l cunoască pe micul leu, acest fapt va fi posibil abia peste câteva săptămâni, poate chiar luni.

Robert Gojceta, curatorul leilor de mare: Am ales să închidem pentru câteva zile pentru a asigura un mediu calm şi liniştit mamei şi puiului. Sam şi Cali, ceilalţi doi lei de mare, sunt bine. Ocazional merg acolo să se uite la pui, dar nu prea mult 

Adrian Bîlbă, director CMSN Constanţa: În două sau trei săptămâni puiul de leu de mare va putea să înoate alături de ceilalţi lei de mare. Depinde cum va înota în micul bazin şi dacă va învăţa să înoate

Mama și puiul sunt monitorizați permanent, iar experţi veterinari din Marea Britanie sunt pregătiţi să vină la Constanta, în caz de nevoie. 

Chiar dacă în acest moment toate semnele sunt bune, biologii sunt vigilenţi deoarece nivelul de mortalitate al nou-născutului este mai mare în primele trei săptămâni de viață. În acest moment nimeni nu ştie dacă puiul este mascul sau femelă.