Omul cu cel mai mare IQ din lume, un cercetător din Coreea de Sud, a oferit omenirii o lecţie de viaţă foarte importantă.

Kim Ung-Yong, născut pe 7 martie 1963 în Coreea de Sud, este omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut, fiind înregistrat în Guinnes Book World of Records cu un IQ de 210.

Articolul continua dupa recomandari

Prin comparaţie, celebrul cercetător Stephen Hawking avea un IQ de 160.

Kim Ung-Yong a vorbit de la 6 luni, iar la vârsta de 3 ani citea cursiv mai mult limbi (japoneză, engleză, germană).

La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era un pictor remarcabil.

A fost invitat ca student la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a urmat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani.

În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când... s-a întors acasă, în Coreea de Sud.

Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat ca asistent universitar la o facultate din provincie.

Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii.

"Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple", a fost răspunsul simplu al celui mai inteligent om din lume.