Toată lumea ştie că viaţa în armată este stresantă. Însă în Coreea de Sud, soldaţii din Divizia 25, care activează la graniţa cu Coreea de Nord, se relaxează într-un mod la care puţini s-ar fi gândit. Militarii au început să ia lecţii de balet în urmă cu un an, orele fiind susţinute de o balerină din cadrul Baletului Naţional Coreean.

O dată pe săptămână, profesoara Lee Hyang-jo vine la baza militară a Diviziei 25 din armata coreeană pentru a le preda soldaţilor noi mişcări de balet, executate cu cea mai mare plăcere de tinerii care au descoperit un mod de relaxare în aceste sesiuni.

Articolul continua dupa recomandari

Orele de balet şi-au atins scopul propus, de a elimina tensiunea şi stresul la care soldaţii sunt supuşi zilnic, ţinând cont că trebuie să asigure paza la graniţa cu Coreea de Nord, cu care relaţiile sunt încordate.

“Să activezi în armată este foarte greu, aşa că la început nu mi-am imaginat că voi putea să-i ajut. Dar, pe măsură ce soldaţii au învăţat balet, i-am văzut cum se simt bine împreună la ore, cum râd şi se distrează, iar pentru mine a însemnat o realizare incredibilă”, a declarat balerina Lee Hyang-jo.

“Se poate spune că aici ne aflăm pe linia frontului şi deseori simt că nu sunt în siguranţă. Baletul mă ajută să fiu mai calm, să-mi găsesc echilibrul şi să-mi fac prieteni printre colegi”, a mărturisit unul dintre cursanţi, sergentul Kim Joo-hyeok, în vârstă de 23 de ani.

Locotenent-colonelul Heo Tae-sun crede că, deşi este o activitate mai puţin obişnuită pentru soldaţi, baletul necesită şi forţă fizică, întăreşte musculatura, creşte nivelul de flexibilitate şi corectează postura.

Anul trecut, Divizia 25 a pregătit şi un spectacol din “Lacul Lebedelor”, de Ceaikovski, iar anul acesta au de gând să pună în scenă un show mult mai reuşit.

sursa: adevarul.ro