O postare apărută pe Facebook, privind o situaţie inedită apărută la ghişeul unei Direcţii de taxe şi impozite locale din Bucureşti, unde un cetăţean a fost nevoit să accepte să primească o amendă pentru a-şi dovedi identitate, a devenit virală pe Internet.

Întâmplarea a fost relatată pe contul de Facebook de un programator şi inginer de sisteme informatice, Dan Radu Simota, care scrie că un bărbat a trebuit sa fie amendat pentru a-şi dovedi identitatea în faţa unei funcţionare de la Directia taxe şi impozite locale, care a refuzat să-i elibereze o adeverinţă pe motiv că nu mai seamana cu poza din buletin.

Articolul continua dupa recomandari

Iată povestea relatată pe Facebook:

"România este ţara minunata a lui Eugen Ionescu - a teatrului absurdului. Ieri am stat toată ziua la coadă la taxe şi impozite. Aş vrea sa va relatez o mică intamplare. Pe cât posibil am incercat sa ţin linia dialogului purtat.

Doi barbaţi, plini de transpiratie şi obositi, ajung in faţa sfântului graal - reprezentat în cazul de faţă de ghişeul inspectorului ANAF. Urmează prezentarea actelor, discutii preliminare, etc, etc. La un moment dat unul dintre ei infuriat la culme incepe:

El: Cum doamna nu sunt eu? Pai uite buletinul ca si dovada - ce vrei mai mult?

Ea: Nu mai semănati cu cel de aici!
El: Normal că nu mai semăn! Au trecut zece ani si am pierdut un teanc de păr între timp!
Ea (infuriată): Nu este problema mea - eu nu pot emite adeverinta pe baza acestor date!
El: Faceti mişto de mine! Ţara de c... ce suntem!

Inspectoare nervoasa efectiv îi aruncă hartiile pe jos. El devine şi mai iritat. Intre timp apare si un politist comunitar pregatit cu carnetelul de amenda pentru tulburarea linistii publice.

Poliţistul: Vă rog sa veniti cu mine.
El: Domne, stau de la 8 dimineata la coada. Nu ma mişc din fata ghiseului până nu rezolv!
Politistul fiind intelegator sau fiind toropit de caldura, ii asculta povestea descrisa mai sus.
Politistul: Sa stiti ca trebuie sa va dau amenda.
El: Nu puteti. Daca doamna spune ca nu eu sunt cel din buletin, nu ma puteti amenda pe baza buletinului.

Poliţistul (stand un pic in impas - se intoarce spre inspectoare): Să ştiţi că dacă îl amendez certific faptul că domnul este chiar cine spune ca este.

Ea: Nu mă interesează.
Politistul: Doamna, eu ca reprezentat al unei institutii a statului certificat că el este chiar el!
Ea: ..........
Politistul (catre el): Deci va dau sau nu amenda?
El: Daca imi dati amenda este clar ca eu sunt eu?
Politistul: Da.
El: Atunci vreau amenda!

Politistul scrie amenda linistit, in timp ce el nu se misca din fata ghiseului. Doamna inspectoare din ce in ce mai iritata in spatele frontului.

El primeste amenda si se intoarce triumfator catre ghiseu - V-am spus doamna ca eu sunt eu! Acuma da hartiile alea la semnat!"