Amber Hill se consideră o adolescentă tipică, cu o pasiune pentru culoarea roz. Cu aceeaşi pasiune ridică o puşcă de calibrul 12 şi trage cu o precizie care a clasat-o printre favoritele la medalia de aur de la Olimpiadă. Ea foloseşte, însă, doar cartuşe personalizate, de culoare roz, şi o armă de 8.000 de lire sterline, pe care o numeşte “baby”, decorată cu nuanţe puternice de portocaliu şi negru.

Hill este o adolescentă de 18 ani din Berkshire, care s-a prezentat la interviu alături de mama sa, vorbeşte mândră de faptul că “economiseşte pentru a-şi cumpăra un Mini” şi are o pasiune pentru unghiile frumoase. Însă dincolo de toate acestea şi chicotitul ocazional specific, deţine în mod clar un dar remarcabil care o face un concurent puternic la tirul cu puşca.

Articolul continua dupa recomandari

Performanţele sale în acest sport nu sunt întâmplătoare, Amber Hill fiind nepoata unui pasionat în ale trasului cu puşca, ea însăşi trăgând pentru prima dată cu un pistol la 10 ani. La doar 12 ani a concurat pentru echipa britanică de seniori.

“Lucrurile vin foarte firesc pentru mine”, spune ea. “Cred că personalitatea mă ajută foarte mult, sunt o persoană calmă. Când vine vorba de nervi şi alte chestii, mă stresez înainte de concurs, dar sunt capabilă să îmi opresc orice gând când încep”.

Iar lucrurile par să funcţioneze după această strategie: în 2013, ea a egalat recordul mondial, împuşcând 74 din 75 de ţinte; în 2015 a câştigatJocurile Europene de la Baku şi a continuat cu victoria în finala Cupei Mondiale – un eveniment creat pentru cei mai buni 12 jucători ai acestui sport, organizat în octombrie anul trecut.

Anul acesta, la Rio, va juca împortiva lui Kim Rhode, o americană în vârstă de 36 de ani, care are deja trei medalii olimpice pe numele său.

Antrenamentul său nu implică doar tragerea cu puşca. “Patru, cinci zile pe săptămână sunt în sala de sport. Parţial pentru că îmi place, dar şi pentru că mă ajută în ceea ce fac”, spune ea. “Într-o sesiune execut de la 250 la 300 de trageri şi e ca şi cum aş fi lovită în umăr de fiecare dată, ala că trebuie să fiu capabil să rezist la asta. Ai nevoie, de asemenea, de un echilibru foarte bun al corpului, pe care îl dobândeşti prin sport”, adaugă tânăra.

sursa: businessmagazin.ro