Mariam Nabatanzi, 39 de ani, din Uganda, poate fi considerată fără probleme cea mai fertilă femeie din lume. Femeia, care locuieşte în Kasawo, la 50 de kilometri nord de capitala Kampala, a dat viaţă, până acum, la nu mai puţin de 44 de copii.

Conform Daily Mail, femeia suferă de o malformaţie rară care se traduce în ideea că are ovarele mult prea dezvoltate şi de fiecare dată când rămâne însărcinată face cel puţin doi copii.

Articolul continua dupa recomandari

Cea mai fertilă femeie a născut primii copii la 13 ani

Mariam s-a măritat la 12 ani, conform tradiţiei locale, iar la 13 ani a dat naştere primilor copii, o pereche de gemeni. Au urmat alte cinci perechi de gemeni, patru seturi de tripleţi şi cinci seturi de cvadrupleţi.

Din păcate, nu toţi copii au rezistat de-a lungul timpului. Mariam a pierdut şase copii până acum, dar mai are 38 de copii lângă ea pe care îi creşte de una singură.

Soţul lui Mariam, doborât de ideea de a avea grijă de atâţia copii, a fugit de lângă soţia lui în urmă cu trei ani.

Cea mai fertilă femeie stă cu 38 de copii în patru case

Mariam şi copiii ei locuiesc în patru case dărăpănate ridicate din cărămizi şi care au acoperişuri din tablă.

Femeia a fost la doctor imediat după ce a născut primii copii, iar medicul i-a spus despre malformaţia pe care o are şi a avertizat-o că dacă ia anticoncepţionale ar putea avea mari probleme de sănătate.

Cazul este unul atipic inclusiv pentru Uganda, considerată una dintre cele mai fertile ţări din lume. Femeile de aici nasc, în medie, câte şase copii, de trei ori mai mulţi decât media înregistrată la nivel global.