Mark Zuckerberg a anunţat că operatorul reţelei de socializare va crea un buton nou, numit ”clear history”, prin care utilizatorii vor putea să şteargă istoricul de navigare.

Zuckerberg a scris pe contul său de Facebook că va discuta despre această funcţie la conferinţa anuală F8 a Facebook.

Articolul continua dupa recomandari

”Această funcţie vă va permite să vedeţi site-urile şi aplicaţiile care ne  trimit informaţii atunci când le folosiţi, să ştergeţi aceste informaţii din contul vostru şi să blocaţi capacitatea noastră de a le păstra asociate cu contul vostru”, a anunţat compania pe o postare separată pe blog.

Zuckerberg a comparat noua funcţie cu opţiunea de a şterge cookie-urile dintr-un browser, despre care el a spus că ar putea înrăutăţi experienţa utilizatorului, pentru că mulţi dintre aceştia ar putea fi nevoiţi să facă reconfiguraţii.

Facebook a explicat că introducerea funcţiei ar putea dura câteva luni şi a adăugat că va colabora cu susţinători ai confidenţialităţii informaţiilor, cu oficiali şi cu reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare.