Pianist şi compozitor italian, Ludovico Einaudi a susţinut un “concert” istoric pe o platformă plutitoare în Oceanul Arctic, pe gheţarul Wahlenbergbreen (Svalbard, Norvegia).

Prin muzica lui Einaud s-a auzit vocea celor opt milioane de oameni din întreaga lume care cer protecţie pentru Arctica.

Articolul continua dupa recomandari

“Să mă aflu aici a fost o mare experienţă. Am putut vedea puritatea şi fragilitatea acestei zone cu proprii mei ochi şi am interpretat o melodie pe care am scris-o pentru a fi jucat-o pe cea mai bună scenă din lume. Este important ca noi să înţelegem importanţa regiunii arctice.”, a declarat pianistul.

Retragerea timpurie a gheţarilor, din cauza efectelor schimbărilor climatice, a permis construirea unui aisberg artificial (2,6 x 10 m), realizat din peste 300 triunghiuri de lemn, care împreună au cântărit aproape două tone. Un pian a fost apoi plasat pe partea de sus a platformei.
Ludovico Einaudi este cunoscut pentru compoziţia sa pentru filmul “Black Swan” (Lebăda neagră) şi serialul de televiziune “Doctor Jivago”.

Declarat un “superstar clasic”, Einuadi este unul dintre cei mai populari compozitori şi pianişti din lume. Acesta a susţinut concerte în întreaga lume, inclusiv la Scala din Milano.