Chiar dacă au un şifonier plin de haine, unele femei dau iama în dulapul partenerului ori de câte ori au ocazia. Pe lângă faptul că se simt confortabil în hainele lui, există şi o serie de beneficii mai puţin cunoscute pentru sănătatea mintală. O spune un studiu realizat de cercetătorii canadieni.

"Mă simt protejată" este unul dintre gândurile pe care le au femeile când poartă hainele partenerului. Cercetătorii canadieni de la Universitatea British Columbia au descoperit că acela este momentul când nivelul cortizolului - hormonul stresului - scade semnificativ.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu la care au participat 96 de cupluri, iar de fiecare dată când femeile au simţit mirosul cămăşii partenerului s-au simţit mult mai relaxate. Însă, atunci când au simţit mirosul unui străin, nivelul stresului a crescut instant.

Participantele au mărturisit că obişnuiesc să poarte îmbrăcămintea partenerului atunci când acesta este departe de ele, pentru a se simţi în siguranţă. Cercetătorii spun că această metodă ar putea veni în ajutorul cuplurilor cu relaţii la distanţă.

Însă, psihologie sau nu, a purta haine bărbăteşti este deja o modă. Aşa că mai multe branduri au creat piese vestimentare inspirate de moda masculină.

Ce-i drept, nici domnilor nu le displace să-şi vadă partenera îmbrăcată în cămaşa sau tricoul lor. Din contră, psihologii spun că bărbaţii îşi consideră partenera mai atractivă când le poartă hainele.