Un balon imens sub forma unui cocoş ce seamănă cu preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a fost realizat într-o fabrică din Jiaxing. Balonul va fi folosit la parada ce va avea loc în oraş pentru a marca trecerea în anul nou chinezesc, an al Cocoşului de foc.

Cocoşul este de culoare albă şi are frizura preşedintelui-ales Donald Trump. Când este umflat, cocoşul are degetele mari ridicate, un gest emblematic al lui Trump.

Articolul continua dupa recomandari

Este posibil care realizatorii acestui balon să fi fost inspiraţi de o sculptură masivă sub forma unui cocoş care a fost amplasată, la finalul anului trecut, în faţa unui centru comercial din oraşul chinez Taiyuan.

Statuia înfăţişează un cocoş realizat în stil similar celebrelor personaje animate „Angry Birds”, care are o frizură similară cu cea a magnatului american. Lucrarea, care măsoară peste şapte metri în înălţime, a fost instalată de către o companie imobiliară pentru a marca trecerea în anul nou chinezesc, an al cocoşului de foc, care urmează să înceapă pe 28 ianuarie 2017 în calendarul gregorian standard. 

Relaţiile dintre Statele Unite şi China s-au deteriorat în săptămânile de după victoria lui Trump în alegeri, după ce preşedintele-ales american a făcut mai multe comentarii acuzatorii la adresa Beijingului în ceea ce priveşte economia şi a discutat direct cu preşedintele Taiwanului, stat care nu este recunoscut oficial de Statele Unite şi pe care China îl consideră ca parte a teritoriului său.