Rinoceri, girafe, antilope sau vulturi uriaşi, în mediul lor natural, pot fi admirate de acum în România! Prin realitatea virtuală, la Grădina Zoologică din Braşov. Experienţa este una palpitantă, ca în Africa, spun zecile de copii care au încercat deja noul sistem. 

Un rinocer care vine în fugă spre maşina de teren sau o girafă curioasă, care se apropie periculos de mult, le ridică rapid copiilor nivelul de adrenalină. Leii sau crocodilii le dau emoţii şi mai mari. 

Articolul continua dupa recomandari

Pe cât de palpitantă pare experienţa, pe atât este de sigură. În sistemul instalat la Grădina Zoologică din Braşov, copiii trăiesc 13 minute de aventură virtuală. 

George Scripcaru, primarul oraşului Braşov: De multe ori ne dorim poate să fim în alte părţi. Dar pentru că nu avem mijloacele necesare şi nu putem să facem acest lucru, putem să-l facem aici

Cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală, vizitatorii sunt trimiși direct în Africa. Maşina de teren, în care pornesc deodată în călătorie zece persoane, a fost cumpărată de Primăria Brașov. 

Întreaga investiţie s-a ridicat la aproape 600 de mii de lei, fonduri proprii.

Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice Braşov: Acest sistem VR este un obiect din ce în ce mai nou folosit în metoda de educare. A fost realizată la comandă. Este unică, să spunem, în România. Această plimbare în safari a fost făcută în baza unui scenariu pe care noi l-am cerut

În aventură se porneşte în fiecare zi, când Grădina Zoologică şi Planetariul din Braşov sunt deschise. Experienţa costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.